STEM, domeniul de studiu care schimbă piața muncii. Universități din UK și Austria, prezente la un eveniment virtual pentru tinerii din România

  • de
  • 2 min read

Domeniul STEM este o abreviere care asamblează în prezent unul dintre cele mai importante concepte educaționale la nivel internațional: Science, Technology, Engineering and Mathematics. Îmbinarea de studiu a celor patru domenii oferă în prezent specialiști căutați la nivel mondial de către toate companiile aflate în dezvoltare și asta pentru că, în tot procesul de educație, teoria și practica în STEM sunt combinate permanent. Astfel, după absolvire, tinerii intră direct în zonele de cercetare, dezvoltare și inovație ale companiilor și se adaptează imediat la procesle acestora.

“Inginerii, oamenii de știință și matematicienii sunt tot mai implicați în rezolvarea și prevenirea provocărilor globale majore, cum ar fi gestionarea datelor și securitatea cibernetică. Profilurile profesionale STEM sunt în prezent în fruntea creșterii economice, iar studenții care decid să aprofundeze domeniul programelor STEM sunt deja la mare căutare.  În următorii ani cererea angajatorilor se va concentra și mai mult pe găsirea tinerilor matematicieni, ingineri și dezvoltatori”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

O serie de universități importante din Marea Britanie și o universitate din Austria caută în țara noastră studenți care au afinitate cu acest nou domeniu educațional.  Acestea vor fi în dialog cu tinerii români prin intermediul unui eveniment virtual, desfășurat joi 29 aprilie, pe platforma Brazen. Pe lângă STEM, universitățile vor discuta și cu viitori studenți pasionați de computer science și game design. Discuțiile vor fi atât individuale, cât și în cadrul unor seminarii virtuale. Mai mult, în cadrul evenimentului, universitățile vor acorda și burse participanților, oferite direct în cash, atunci când aceștia vor deveni studenți.

Citește și:

IntegralEdu: Împrumuturile de studii pentru europeni, reintroduse parțial în Marea Britanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *