O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur cu dobânzi record

  • de
  • 2 min read

Aproape un miliard de euro au atras Finanțele anul trecut prin titlurile de stat Tezaur. Programul continua și, pentru a-l face atractiv în contextul unei inflații în creștere,  dobânzile oferite au fost majorate substantial. Astfel, de săptămâna viitoare, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 07 – 24 februarie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online se poate accesa https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online. De asemenea, titlurile Tezaur pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului sau prin Poșta Română.

Statul se împrumută mult și bine de la populație

“Anul trecut mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmă acest lucru.” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citește și:

Christina Verchere, OMV Petrom: Avem resurse suplimentare de gaze naturale, cum este Neptun Deep, care nu au putut fi deblocate din cauza legislației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.