eGOLD ia fața Bitcoin în mediul academic autohton: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu acceptă plata taxelor în criptomoneda românească

  • de
  • 2 min read

Politica BNR cu privire la criptomonede primește o puternică lovitură din mediul academic românesc. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a anunțat că va permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală.
Criptomoneda în care se vor putea efectua plăţile este eGOLD (EGLD), dezvoltată de startup-ul sibian Elrond. “Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Potrivit rectorului sibian, posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată şi va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. În acest moment, ULBS a ales să convertească eGOLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic. Printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor ar fi posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice, costuri reduse de tranzacţionare sau posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor.

Parteneriatul cu startup-ul vine în contextul disponibilităţii ULBS de a colabora cu mediul de afaceri din Sibiu, dar şi al dorinţei comune de a contribui la eficientizarea proceselor prin digitalizare.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o reţea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori şi programatori care doresc să aducă îmbunătăţiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin şi Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS şi compania sibiană, pe viitor dorindu-se desfăşurarea şi a altor proiecte, inclusiv de cercetare.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și:

Florin Cîțu: 1 iunie, revenirea la normalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *