Florin Cîțu: 1 iunie, revenirea la normalitate

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că obiectivul guvernului pe care îl conduce este să asigure “revenirea la normalitate” de la 1 iunie.

„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. De fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate. Acest comitet interministerial va include toate ministerele. Mă gândesc, bineînţeles, să includem ca invitaţi, nu ca membri, şi asociaţii, şi patronate, vom avea discuţii cu ei. Avem timp să pregătim redeschiderea şi am arătat clar că atunci când programezi, când ai discuţi înainte, rezultatele sunt bune. S-a văzut cu sărbătoarea Paştelui până acum, se poate. Aţi văzut că şi în weekend nu mai avem aglomerări nici pe pârtii, nici în cluburi, lucrurile se rezolvă atunci când programezi. Aveţi încredere că vom trece peste această perioadă. Este acelaşi mesaj pe care îl transmite şi preşedintele Klaus Iohannis, îl transmit şi eu ca premier, îl transmite întregul Guvern: vaccinarea este singura soluţie “, a declarat Florin Cîţu.

Premierul susține că deciziile de până acum cu privire la pandemie au fost luate în urma unor consultări şi că acest lucru se va întâmpla şi în cazul noului comitet.

“Sunt de acord să discutăm cu toată lumea, să vedem cum mergem mai departe după 1 iunie, de aceea avem două luni de zile în care să ne pregătim. Sunt sigur că vom găsi soluţia pentru toţi operatorii economici “, a spus premierul.

Sursa: Agerpres.ro

Citeste și:

Crește birocrația pentru firme! Ce declarație a fost reintrodusă de Parlament! Amenzile ajung la 10.000 de lei

Ivermectina, nerecomandată de EMA pentru tratarea COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *