Deși piața auto e criză, Ford anunță o nouă investiție gigant

  • de
  • 2 min read

Ford va construi, în urma unei investiții de 700 de milioane de dolari, o nouă fabrică în SUA. Aici se va produce noua generaţie a camionetei F-150, transmit agențiile internationale de știri, citate de agerpres.ro.

Fabrica va crea doar 300 de locuri de muncă deoarece folosește tehnologii moderne, liniile de asamblare având un grad ridicat de automatizare. Localizată în interiorul complexului Rouge din Dearborn, Michigan, unde Ford produce vehicule de 92 de ani, aceasta va fi “cea mai avansată facilitate pe care o avem pe plan global”, susține Gary Johnson, director în cadrul Ford.

Fabrica urmează să fie finalizată în vara anului viitor şi aici va fi produsă camioneta F-150 restilizată, care va fi comercializată din 2022 şi va fi cel mai rapid şi cel mai puternic model produs vreodată, susţine compania.

F-150 este cel mai bine vândut vehicul al Ford şi va avea două versiuni, hibridă şi electrică.

Ford are o puternică prezență în țara noastră. A investit peste 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova și are în prezent aproximativ 6.000 de angajaţi. Aproape jumătate dintre ei au venit în echipa Ford România în ultimii ani, pentru producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma.

Adrian Zuckerman: Comuniștii chinezi controlează presa din China și vor să facă exact același lucru în România

Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *