Centrul de tehnologie și operațiuni al LSEG ajunge la 1.000 de angajați în București

  • de
  • 3 min read

LSEG (London Stock Exchange Group) anunță că Centrul de Tehnologie și Operațiuni din București are acum 1.000 de angajați, consolidându-și poziția ca un hub tehnologic important pentru piețele financiare globale.

În cadrul companiei, există o diversitate amplă de roluri tehnice care se concentrează pe dezvoltarea soluțiilor software, pentru a răspunde nevoilor complexe ale ecosistemului financiar global. Acestea acoperă arii precum serviciile web, cercetare și dezvoltare, dar și zona de operațiuni.

De-a lungul celor șase ani, de când este pe piața din România, LSEG a avut o creștere semnificativă, devenind rapid un centru esențial, în cadrul Grupului. Din cele 1.000 de persoane, 300 provin din programul de recomandări ale angajaților, demonstrând efortul colectiv care stă la baza creșterii accelerate. De asemenea, pentru a contribui la bunăstarea angajaților săi, LSEG a introdus anul acesta un beneficiu cu privire la concediul de creștere a familiei. Prin această inițiativă, LSEG își consolidează angajamentul față de diversitate și incluziune. Deși, în România, mamele au dreptul la doi ani de concediu de maternitate, LSEG extinde acest drept și către tați, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de 26 de săptămâni de concediu pentru extinderea familiei. Citește mai multe despre acest beneficiu aici.

LSEG România a demonstrat un angajament constant față de educație si comunitatea locală, iar în 2023 a dotat un laborator în cadrul Universității Politehnice București și a sprijinit tinerii din medii defavorizate prin numeroase proiecte în colaborare cu ONG-urile partenere.  „Atingerea pragului de 1000 de angajați este o realizare remarcabilă pentru noi. Acest succes se datorează colegilor noștri talentați, naturii lor curioase și eforturilor colaborative. Împreună, am creat o cultură care pune accent pe ideea de comunitate, concentrându-ne pe inovație pentru a dezvolta produse care să răspundă diverselor nevoi. Suntem recunoscători pentru contribuția fiecărui membru al echipei care ne-a ajutat să ajungem până aici”, a declarat Andreea Stănescu, General Manager LSEG România.

Cu o cifră de afaceri de 335 milioane RON în 2023 și 172 milioane RON în 2022, Centrul de Tehnologie și Operațiuni al LSEG din România a crescut cu 94% în doar un an. În continuare, se angajează să dezvolte proiecte inovative, să promoveze diversitatea și să creeze oportunități pentru angajații săi în 2024. Continuarea dezvoltării forței de muncă în roluri la toate nivelurile de experiență, într-o piață dinamică și internațională, rămâne o prioritate pentru LSEG. Aflați mai multe despre LSEG în România și despre oportunitățile de carieră.

LSEG (London Stock Exchange Group) este un furnizor de date pentru piețele financiare globale, jucând un rol vital din punct de vedere social și economic în sistemul financiar global. Cu o abordare deschisă, și experiența oferită la scală globală, facilităm creșterea și stabilitatea durabile ale clienților noștri și ale comunităților lor. Suntem parteneri dedicați cu o experiență extinsă, cunoștințe profunde și o prezență globală în date și analize; indici; formare de capital compensare și gestionare a riscului tranzacțiilor în mai multe clase de active.

LSEG are sediul în Marea Britanie, cu operațiuni semnificative în 70 de țări din EMEA, America de Nord, America Latină și Asia-Pacific. În total, LSEG are 25 000 angajați, la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *