Vlad Voiculescu: Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate

  • de
  • 2 min read

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, susține că nu se ştie cât va dura până când se va reveni la normalitate. De asemenea, acesta recunoaște problemele sistemului de sănătate din România, identificând și principalele cauze pentru situația actuală.

“Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim, într-un fel sau altul, cu o formă sau alta a virusului şi atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (…) În perioada următoare avem nevoie să fim împreună şi avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internaţional. De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei naţiuni”, a afirmat ministrul la videoconferinţa “Profit Health.forum – Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor”.

Investițiile, problemă și soluție

Vlad Voiculescu a spus că ne aflăm în al treilea val de pandemie, dar că se cunosc mult mai multe lucruri decât în urmă cu un an. Iar un motiv de optimism ar fi vaccinarea. De asemenea, ministrul a recunoscut că sistemul sanitar românesc are multe bube, iar de vină ar fi incapacitatea statului de a demara și a gestiona proiectele de investiții.

“Dacă vorbim despre infrastructură, atunci, onest vorbind, ştim cu toţii că s-a investit nu numai puţin, dar s-a investit şi prost. Ştim cu toţii că, pentru a face lucrurile mult mai bine pe viitor, avem nevoie să construim capacitatea statului de a implementa proiecte. Avem un exemplu cât se poate de clar de eşec al statului în a implementa proiecte pentru care deja exista finanţare. Spitalele regionale sunt doar un exemplu pe care îl cunoaşte toată lumea. Dar putem să mergem la nivel mai mic sau mai mare şi să vedem că finanţarea nu este de o vreme cea mai mare problemă”, a mai afirmat Voiculescu.

Sursa: Agerpres.ro

Citeste si:

Crește birocrația pentru firme! Ce declarație a fost reintrodusă de Parlament! Amenzile ajung la 10.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *