VIDEO Domeniile Ostrov și Naturelo: Evoluție, investiții și producție

  • de
  • 4 min read

Aurel Ștefan, director comercial Domeniile Ostrov, a vorbit într-un interviu pentru Banii.net despre evoluția afacerilor Naturelo și Domeniile Ostrov, dar și despre investițiile în cele două businessuri.

Anul trecut, afacerea Domeniile Ostrov a înregistrat o creștere de 8% față de 2021. Evoluția cea mai bună a fost la gama de vinuri premium (avans de 54%), cele din gama Crâmpoșie fiind foarte apreciate de români. Prin urmare, vânzările totale au depășit nivelul de 7 milioane de euro pe gama de vinuri și 8 milioane pe gama de conserve din legume și fructe.

”Pe gama domeniile Ostrov avem o realizare bună pe producția de struguri, peste 9 milioane de litri de vin procesați, un plus de 50% față de anul trecut, 2021, iar ca vânzare avem peste 3 milioane de sticle îmbuteliate”, spune Aurel Ștefan. 

Vinurile de Ostrov și premiile internaționale

Vinurile de la Domeniile Ostrov au primit numeroase premii internaționale. Aceste premii i-au ajutat, gamele premium precum: gama Legio (cu un cupaj de 3 vinuri seci: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, dar și un cupaj alb: Sauvignon Blanc & Chardonnay), gama Ritual și, în plus Domeniile Ostrov au mai scos un vin roșu special pentru doritorii de carne roșie:  Black Angus.

”Premiile pe care noi le-am obținut  ne ajută. Lumea deja a început să le cunoască, să cumpere, avem și vânzări online și relații cu magazine pentru vânzările online, cu câțiva clienți, dar mai ales ne ajută că vinul a început să apară în restaurante”, explică Aurel Ștefan.

Domeniile Ostrov cultivă peste 1.200 de hectare de viță de vie, din care 200 de hectare cu struguri de masă și 1.000 de hectare cu soiuri de struguri pentru vin (Crâmpoșie, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Merlot, Carbenet).

În retail se găsesc toate vinurile de la Ostrov, în afară de cele gândite pentru Horeca,  gamele NAIADA, brandul cel mai cunoscut de la Domeniile Ostrov, unde sunt peste 10 vinuri seci (Crâmpoșie, Fetească Neagră, dar și Sauvignon Blanc și un cupaj de rosé: Pinot Noir cu Fetească Neagră).

Vinurile de la Domeniile Ostrov pot fi găsite în marile supermarketuri (Lidl, Kauffland, Auchan, Cora), dar și în magazine locale. Mai multe vinuri din gamele premium, cele gândite special pentru Horeca, se găsesc în restaurante, dar pot fi achiziționate de la magazine online.

Investițiile la Domeniile Ostrov

”Noi deja am replantat în proporție de 100% toate cele 1.200 de hectare, sunt deja replantate soiuri noi. Am investit în tehnologie, deja am achiziționat a doua linie de îmbuteliere și avem în plan să mai achiziționam încă o linie de îmbuteliere, undeva la 6-7 mii de sticle de îmbuteliat pe oră. Oenologul companiei Domeniile Ostrov este din Chile”, spune Aurel Ștefan.

Evoluția producției de fructe și legume

La Ostrov, pe lângă cele 1.200 de hectare de viță de vie, există și hectare de livezi, unde se cultivă caise, piersici sau prune de Ostrov. Aceste fructe se vând proaspete, dar și procesate, la fabrica de conserve din Caracal, sub brandul Naturelo, unde se fac compoturi, gemuri și dulceața. Anul trecut au fost procesate peste 1.500 de tone de fructe.

Pe gama de conserve, sunt procesate doar fructe și legume din România. Legumele sunt din zona Olteniei, unde compania cultivă peste 200 de hectare de roșii, mazăre, fasole sau ardei.

Diferența dintre produsele Naturelo față de alte produse prezente pe piață

La fabrica de conserve din Caracal, sub brandul Naturelo, s-au produs peste 10 milioane de conserve din legume și fructe. ”Noi vindem peste 4 milioane de borcane de mazăre verde, de grădină, peste 5 milioane de unități de roșii procesate sub diferite forme (cuburi, întregi, pasate). Compoturile din fructe sunt foarte apreciate și am avut o investiție bună. Anul trecut am investit o linie de îmbuteliere și producere a compoturilor fără sâmburii cu o investiție de peste un milion de euro”, adaugă directorul comercial Domeniile Ostrov. Acesta mai precizează că, anul trecut, creșterea valorică la conserve a fost de peste 75% față de anul 2021.

Citește și:

Ioan Simion, fondatorul spitalului SanConfind Câmpina: Prețurile noastre sunt cam la 50-60% din prețurile spitalelor din București

Premierul Ciucă vrea să vadă ce fac ucrainenii pe canalul Bâstroe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *