Un miliard de dolari de la Google pentru presă

Google își propune să susțină presa de calitate. Sundar Pichai, CEO-ul companiei, a anunţat că gigantul american va investi un miliard de dolari în parteneriate cu editori de presă din lumea întreagă, informează AFP.

“Acest angajament financiar (…) va remunera editorii pentru a crea şi a selecţiona conţinuturi de înaltă calitate”, pentru “o experienţă” a informării online, susține Sundar Pichai. El precizează că noul produs dezvoltat şi propus va fi mai întâi disponibil pe Google News pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android, apoi pentru dispozitive iOS.

Sundar Pichai, CEO Google

Pe termen lung, Google News Showcase va fi de asemenea implementat pentru căutările standard şi pe Google Discover, fluxul de informaţii personalizate propus de companie

Cum arată programul

Potrivit lui Sundar Pichai, s-au semnat deja acorduri pentru aceste conţinuturi noi, regrupate în “Google News Showcase”, cu aproape 200 de editori din Germania, Brazilia, Argentina, Canada, Regatul Unit şi Australia.

Dintre acei editori, a citat în special Der Spiegel, Stern, Die Zeit, Folha de S. Paulo, dar şi editori locali, precum El Litoral, GZH, WAZ şi SooToday.

De asemenea, compania este pe cale să negocieze acorduri în alte ţări, precum India, Belgia şi Olanda, a precizat Sundar Pichai.

CEO-ul grupului american nu a menţionat Franţa în acel mesaj publicat pe blogul companiei, în contextul în care compania s-a angajat în această ţară într-o serie de negocieri dificile cu editorii de presă în ceea ce priveşte drepturile de autor.

Dar, potrivit lui Sebastien Missoffe, directorul sucursalei din Franța a companiei, viitorul produs online Google News Showcase face parte din rândul subiectelor abordate în cadrul acestor discuţii în curs de desfăşurare.

Potrivit lui Sundar Pichai, Google News Showcase va fi constituit din spaţii dedicate, care vor permite editorilor participanţi “să îşi organizeze” articolele, pentru a le aduce “mai multă profunzime şi context” graţie unor cronologii, colaje de prezentare, articole asociate.

“Vor urma şi alte elemente componente, precum video, audio şi rezumate zilnice”, a adăugat Sundar Pichai. 

Sursa: Agerpres.ro

Citește și Pe urmele lui Bill Gates. Povestea lui Daniel Dines

2 comentarii la „Un miliard de dolari de la Google pentru presă”

  1. Pingback: 6 idei care au ajutat afacerile de panificație și patiserie să se dezvolte în pandemie - Banii.Net

  2. Pingback: 6 idei care au ajutat afacerile de panificație și patiserie să se dezvolte în pandemie - My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *