Transformări spectaculoase în centrul Capitalei: clădire “nouă” după 120 de ani

Primăria Capitalei se poate lăuda cu încă un un monument istoric salvat. După numai o lună de lucru intens, vechea clădire de peste un secol, situată la numărul 30, pe Bulevardul Regina Elisabeta, arată acum ca nouă.

Primarul General al Capitalei a făcut anunţul pe pagina de Facebook: “Încă un şantier închis! Încă o lucrare finalizată! Am finalizat repararea şi înfrumuseţarea clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30. Înca o fațadă care strălucește!”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

“Pereții murdari, scorojiți, cu pete de rugină sau plini de reclame sunt istorie. Clădirea, veche de 120 de ani, nu mai este acum o pată cenusie în centrul Capitalei’, a mai scris Firea.

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate

Potrivit primarului, lucrările făcute de angajaţii Administrației şi Companiei Consolidări au fost finalizate în doar o lună.

Potrivit Gabrielei Firea, există șantiere deschise și în alte patru locații: Calea Victoriei nr. 101, Calea Victoriei nr. 100, Calea Victoriei nr. 126, Calea Victoriei nr. 22-24.

Ne pregătim să punem schelă și pe blocul din Calea Victoriei nr. 1-5, la intersecția cu Splaiul Independenței.În mai puțin de un an, au fost refăcute fațadele a zece imobile, unele dintre ele monument-istoric.In doar doi ani de la infiintare, compania si administratia pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic au consolidat 12 cladiri cu bulina, 20 de fatade si au pus in siguranta 200 de imobile. Spre deosebire de anii anteriori, cand nu a existat o astfel de preocupare. In 25 de ani, au fost consolidate doar 20 de cladiri. Nici macar una pe an!”, a mai scris Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *