The Knowledge Academy: Orașele din Europa ideale pentru deschiderea unui start-up

  • de
  • 1 min read

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru start-upuri, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie.

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut scorurile pe o scară de la 0 la 10, în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, de prețurile de închiriere, de proximitatea universităților de top, de viteza internetului (Mbps) și altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Cele mai bune locuri pentru start-upuri

Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Potrivit raportului, Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, beneficiază de „sprijin din partea guvernelor și de un ecosistem de start-upuri bine dezvoltat”.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *