Revolut lansează aplicația prin care românii pot cumpăra acțiuni Apple, Facebook sau Amazon

Revolut, FinTech-ul britanic cu peste 6 milioane de utilizatori în Europa, a lansat astăzi în România serviciul de tranzacționare de acțiuni, prin care utilizatorii vor putea investi în 300 de companii din SUA listate pe bursă.  

Într-o primă etapă serviciul este diponibil doar clienților Revolut Metal, care vor putea efectua până la 100 de tranzacții gratuite instantaneu, urmând ca în perioada următoare serviciul să fie extins și utilizatorilor Premium și Standard, însă aceștia vor avea un număr de tranzacții gratuite limitate. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, vor fi comisionate cu 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an, a anunțat compania.

Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței. Lista companiilor de la care utilizatorii vor putea cumpăra acțiuni este în continuă dezvoltare, iar FinTech-ul britanic urmează să adauge noi nume mari. În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

„Acesta este un nou pas uriaș din misiunea noastră de a face serviciile financiare mai incluzive, inovatoare și accesibile. Investițiile în acțiuni au fost pentru prea mult timp rezervate unei categorii restrânse de persoane, iar asta a dus la numeroase probleme pentru cei care doresc să găsească modalități eficiente de a-și gestiona banii”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

„Ne-am asigurat că a investi prin intermediul Revolut este ieftin, ușor și accesibil tuturor, chiar dacă utilizatorii doresc să investească sume foarte mici. Acesta este doar începutul ofertei noastre de investiții, urmând ca în viitorul apropiat să oferim acces și utilizatorilor din diferite alte piețe, precum și să lansăm noi produse de investiții”, a adăugat Storonsky.

Revolut a fost lansată în Iulie 2015 de către foștii bancheri de investiții de la Credit Suisse și Deutsche Bank, Nik Storonski și Vlad Yatsenko, drept o alternativă la marile bănci tradiționale. Deși inițial FinTech-ul a atras utilizatori prin faptul că le permite să cheltuie și să transfere bani în străinătate la un curs valutar interbancar, recent, compania a depășit pragul de 6 milioane de utilizatori în Europa, datorită modului de prezentare a cheltuielilor efectuate, funcției de control bugetar sau funcționalității ce permite tranzacționarea de criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *