Rethink România, demers pentru a informa alegătorii cu privire la platformele candidaților la Primăria Capitalei

  • de
  • 2 min read

Pe baza răspunsurilor candidaților la Primăria Capitalei, Rethink România a întocmit un tabel cu ajutorul cărora se pot vedea cu ușurință diferențele dintre programele electorale propuse alegătorilor.

“Rethink România crede că dezbaterea publică este importantă pentru a le permite alegătorilor să își formeze o opinie informată înainte de ziua votului. Din nefericire, candidații la Primăria Capitalei nu au dorit să-și prezinte ideile în cadrul unei dezbateri electorale. Cu toate acestea, am considerat că trebuie să le oferim alegătorilor șansa de a compara, într-un mod facil, platformele principalilor candidați”, a transmis Rethink România.

Drept urmare, le-a propus principalilor cinci candidați la Primăria București să răspundă la 10 întrebări, acoperind 9 domenii: transport, mediu, educație, sănătate, servicii sociale, investiții, cooperarea cu alte administrații, locuințe și integrarea imigranților. Trei dintre candidați au răspuns în termenul propus, iar Rethink România a organizat răspunsurile acestora într-un tabel care permite compararea facilă a programelor, punând accentul pe propuneri și asumări concrete. Acesta poate fi consultat la acest link.

Rethink România este un think tank dedicat transformării României. Are ca principale obiective creșterea calității discursului public în domeniul demografiei, educației și al schimbării mentalității, generalizarea preluării de modele de bună practică și a utilizării dovezilor empirice în elaborarea politicilor publice și formarea unei comunități dedicate transformării României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *