Relaxarea restricțiilor în UK de Crăciun, măsură criticată de lumea medicală britanică

  • de

Două jurnale medicale britanice importante au solicitat marţi guvernului să revină asupra intenţiei de relaxare în perioada Crăciunului a restricţiilor impuse împotriva COVID-19, avertizând că acest demers ar putea “costa viaţa multor oameni”, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Autorităţile britanice au decis să permită în perioada 23-27 decembrie persoanelor din trei gospodării diferite să se întâlnească în spaţii interioare, ridicând temporar restricţiile care se aplică în cea mai mare parte a ţării.

Într-un editorial comun, British Medical Journal (BMF) şi Health Service Journal (HSJ) estimează că acest lucru ar putea provoca o congestie a Serviciului Public de Sănătate (NHS), pe fondul creşterii din nou a numărului de infecţii şi de spitalizări în unele zone.

“Credem că guvernul este pe punctul de a face o altă greşeală majoră care va costa viaţa multor oameni”, subliniază jurnalele.

În condiţiile în care “numărul pacienţilor spitalizaţi în urma infectării cu boala COVID-19 continuă să crească şi un al treilea val este aproape inevitabil, spitalele NHS riscă să se confrunte cu o alegere dificilă: să fie copleşite sau să sisteze procedurile facultative şi non-urgente”, se precizează în material.

Cele două jurnale fac apel la Marea Britanie să urmeze “exemplele mai prudente” ale ţărilor vecine, precum Germania, Italia şi Olanda.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a indicat luni că nu are nicio intenţie să revină asupra acestei relaxări, însă unele ziare au relatat despre o posibilă revizuire a măsurii.

Acest avertisment vine a doua zi după anunţul trecerii Londrei şi a unor regiuni din sud-est, unde epidemia câştigă teren, la cel mai înalt nivel de restricţii, începând de miercuri.

Virgil Popescu: Jumătate din măștile de pe piață sunt neconforme


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *