RAP Tronic Process Engineering preia compania Kogaion

  • de
  • 3 min read

Compania de inginerie RAP Tronic Process Engineering a înregistrat în 2022 o cifra de afaceri de 11 milioane euro. Pe fondul acestei evoluții, RAP Tronic achiziționează compania Kogaion, specializată în proiectarea și construcția de sisteme pentru purificarea apei, dedicate industriei farmaceutice.

Kogaion a fost achiziționată integral de RAP Tronic Process Engineering, urmând ca din punct de vedere al activității cele două companii să funcționeze sinergic în funcție proiectele din prezent și noii clienți.

RAP Tronic Process Engineering furnizează soluții complete de management de proiect și inginerie de proces la cheie, având o experiență interdisciplinară în industriile curate precum alimentară, a băuturilor sau chimică. În 30 de activitate, RAP Tronic Process Engineering a realizat proiecte complexe, de la construirea unor fabrici complete în regiune, pentru industria snacksurilor, până la livrarea de linii complete tehnologice în EMEA și America centrală.

Kogaion proiectează și construiește sisteme complexe de producere, stocare și distribuție a apei purificate pentru industria farmaceutică, colaborând cu majoritatea marilor producători din industria Pharma românească.

“Mă bucur să putem integra know-how-ul de afaceri a profesioniștilor de la Kogaion. Cu ajutorul lor completăm oferta de proiecte și servicii de inginerie în domeniul apei purificate și ne maximizăm prezența în industria farmaceutică, cu perspective pozitive. Am încredere că vom crește impactul calitativ al activității noastre pe toate categoriile de clienți, prin îmbinarea cunoștințelor și experienței dintre RAP Tronic Process Engineering și Kogaion. Cele două afaceri sunt complementare și se vor sprijini reciproc”, declară Sorin Gherghel, director general RAP Tronic Process Engineering.

Țintă: Cucerirea piețelor externe

“Ne-am propus și am reușit să devenim unul dintre cei mai performanți constructori mondiali de sisteme de producere, stocare și distribuție apă purificată pentru industria farmaceutică. Reușita noastră se datorează implicării de întregului colectiv Kogaion și ambiției de a fi întotdeauna cu un pas înaintea concurenței. Din acest motiv produsele și serviciile firmei noastre sunt alese de cei mai importanți jucători din industria farmaceutică din România. Prin preluarea Kogaion de către RAP Tronic, gândurile noastre se îndreaptă către cucerirea piețelor externe. În situația actuală, tot colectivul de specialiști Kogaion rămâne profund atașat ideii de îmbunătățire permanentă a proiectelor aflate în lucru și de pregătire a noii generații de ingineri și tehnicieni care să ducă mai departe realizările noastre”, precizează Mihai Maxim, Project Manager Kogaion.

Citește și MET Group intră în piața de producție de energie din surse regenerabile

“Vom valorifica acest parteneriat pe toate coordonatele de business, generând, de asemenea, o nouă sinergie în comunicarea soluțiilor, competenețelor și know-how-ului oferite de RAP Tronic Process Engineering și Kogaion. Misiunea de a promova solid și eficient oportunitățile de business generate în rândul partenerilor ambelor companii devine astfel o strategie de marketing, ce trebuie aliniată în mod adecvat la planul de afaceri pe termen mediu și lung”, explică Ioana Lorenc, director de marketing RAP Group.

RAP Tronic Process Engineering face parte din grupul de firme RAP, care mai cuprinde RAP Instal, RAP Development, RAP Systems, RAP Invest și RAP Steel Production.

RAP Group este un grup de companii care dezvoltă și implementează soluții complete pentru procesele industriale și în construcții. Fiecare companie se concentrează pe un domeniu de activitate, de la lucrări generale de construcții, la instalații electrice, termice, sanitare și tehnologie de proces pentru industria alimentară, farmaceutică, a tutunului, a îngrijirii personale sau chimică. Localizate în Brașov, România, companiile grupului RAP au dezvoltat proiecte internaționale în 40 de țări, pe 6 continente.

Citește și BestJobs: Salariile oferite noilor angajați sunt mai mici anul acesta decât în 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *