Purform, noua tehnologie revoluționară Sika dezvoltată cu grijă pentru sănătate

  • de
  • 4 min read

Sika a dezvoltat o nouă tehnologie în domeniul poliuretanului. Tehnologia inovatoare, numită Purform, maximizează rezistența poliurentanului, marcând o adevărată revoluție în piața de profil. În esență, modificarea constă în conținutul de monomeri al noului poliuretan, care de acum va fi mult redus. Conţinutul redus de monomeri înseamnă produse Sika mai performante şi mai durabile, acestea respectând în acelaşi timp viitoarele reglementări impuse în domeniul mediului și sănătăţii.

Dezvoltare cu focus pe protecția mediului

Prin tehnologia poliuretanului Purform, Sika a stabilit un nou standard în domeniul dezvoltării produselor sustenabile. Inovația a permis diminuarea în mod substanțial a conținutului monomeri din produsele Sika și crearea de soluții cu conținut de sub 0,1%. Astfel, Sika îndeplineşte cerinţele noului regulament REACH al Uniunii Europene, aplicabil din 2023, regulament adoptat pentru a îmbunătăți protecția mediului și a sănătății oamenilor. Prin urmare, mulţumitã tehnologiei Purform, utilizatorii vor beneficia de performanța unică a poliuretanului, cu o expunere minimă la riscuri, respectându-se cel mai înalt nivel de siguranță a muncii.

Performanță sporită

Începând cu 2021, tehnologia Purform este parte integrantă a brandurilor de top Sikaflex, SikaBond, SikaTack și SikaFloor. Noua tehnologie Purform a oferit inginerilor Sika posiblitatea de a spori performanța produselor binecunoscute, precum și de a crea soluții care să răspundă unor solicitări și cerințe noi cum ar fi: un timp mai redus de pregătire a suprafeței, lipirea și mai sigură a materialelor plastice fără pericol de fisurare sau cea mai bună compatibilitate cu materiale sensibile, cum ar fi piatra naturală. Cu această nouă tehnologie, Sika este pregătită să facă față provocărilor viitorului cu sigilanți și adezivi mai durabili.

Sikaflex-11, un produs performant pentru prezent și viitor, cu tradiție de peste 50 de ani

Sikaflex-11 FC nu este un simplu adeziv sigilant. Acest produs Sika este o adevărată “unealtă” multi-funcțională pentru sigilări şi lipiri, fiind preferat de către profesioniștii în construcţii de mai bine de 50 de ani. Cea mai bună dovadă a succesului este că Sikaflex-11 FC a ajuns să fie vândut în peste 100 de țări, fiind folosit în proiecte de orice dimensiune. Versatilitatea acestuia și performanțele deosebite obținute de-a lungul timpului își au explicația în tehnologia din care este fabricat, poliuretanul oferind cea mai buna soluţie pentru sigilări şi lipiri în construcții. Cu noua tehnologie de producție, Sika își aduce produsul într-o nouă etapă de dezvoltare. Sigilările robuste şi durabile sau rosturile perfect etanşate sunt de fapt rezultatul concret al unor proprietăți precum aderenţa, rezistența, elasticitatea, impermeabilitatea, rezistența chimică și la UV sau rezistența la rupere.
Datorită microstructurii unice, constând dintr-o rețea de polimeri cu elemente dure și moi, poliuretanul poate îndeplini cel mai bine toate aceste cerințe.

Sika, un nume cu greutate pe piața globală


Sika România este subsidiară a concernului elveţian Sika AG, fondat în 1910 Baar Elvetia. Prezentă pe piața din România de aproape 20 ani, compania a cunoscut mai multe etape de dezvoltare atât prin construcții proprii de fabrici (Brașov – fabrica de aditivi pentru betoane, Cluj – mortare speciale pentru construcții), cât și prin achiziții locale: 2019 – Arcon membrane, principalul producător de membrane bituminoase din România; 2020 – Adeplast SA, lider consacrat în producția unei game lărgite de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS). Astfel, Sika România a ajuns la un număr de 13 fabrici și linii de producție locate în șapte zone ale țării și la peste 670 de angajați.
Sika este lider global în producția de materiale chimice specializate, are o poziţie de top pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etanșare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto. Grupul elvețian are filiale în 101 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie. Cei peste 27.000 de angajaţi au generat în 2021 o cifrã de afaceri de 9,3 miliarde de franci elveţieni.

Citește și:

Numărul șase al revistei Casoteca vine cu multă inspirație, analize serioase și povești de success

Efectele războiului ruso-ucrainean în imobiliare: prețurile cresc, iar românii sunt mai precauți cu investițiile

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *