Profesori premiați de Ziua Internațională a Educației

  • de
  • 2 min read

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, președintele Comisiei de Învățământ din Senat, Monica Anisie, a premiat 22 de profesori debutanți și pensionari care predau sau au predat în instituțiile de învățământ din sectorul 2 al Capitalei, în cadrul galei „Împreună pentru Educație”, care a avut loc miercuri, la Palatul Parlamentului.

„Este o ocazie specială pentru mine că pot celebra profesia cea mai apropiată de sufletul meu, cea care îmi definește vocația. Mă bucur că generații diferite de profesori pot interacționa și pot face schimb de experiență. Ambele generații au ce învăța una de la cealaltă. Eforturile voastre, chiar și atunci când par mute, au un ecou fantastic pentru generații întregi de tineri. Vă mulțumim!”, a declarat Monica Anisie.

Invitatul special al evenimentului a fost actrița Maia Morgenstern, care a recitat un text tradus și adaptat dintr-o scriere de-a poetului și prozatorului britanic Joseph Rudyard Kipling.

„Minunată inițiativă. Este un moment de sărbătoare și niciodată nu e destul și nici prea puțin să celebrăm cu o mare demnitate și respect educația. Profesia pe care v-ați ales-o nu e ușoară. Am fost un copil încăpățânat și dificil, dar am găsit înțelegere în profesorii mei, în îndrumătorii mei”, le-a transmis actrița celor prezenți.

Premiile au constat în diplome de merit, flori și cărți. În total, au fost premiați 14 profesori debutanți și 8 profesori pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *