Primarul general al Capitalei a anunțat începerea unor noi lucrări de consolidare și restaurare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris într-o postare pe Facebook că, din 1989 şi până acum doi ani, s-au consolidat “doar” 20 de clădiri cu bulină în Bucureşti.

“Echipa mea, în doar doi ani, a pus în siguranţă 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 faţade şi se lucrează la alte zeci. Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la iniţiativa mea. Echipa de la Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public. Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcţionează celebrul Club A, dar şi Cafe Godot. Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă”, a transmis primarul general.


Club A, club studenţesc înfiinţat în 1969, este locul în care s-au lansat numeroase trupe rock.

“De Club A, se leagă tinereţea multora dintre noi. Din păcate, clădirea din Centrul Vechi este foarte afectată de vreme şi are nevoie de consolidare pentru a nu mai fi pericol public. Am început această lucrare mult-aşteptată!”, a spus Gabriela Firea. Aceasta a precizat că locatarii din bloc sunt deja relocaţi, costurile fiind suportate de primărie.


Potrivit Gabrielei Firea, imobilul era considerat pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic conform ultimei expertize, din anul 2018. După procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrării, realizată prin SICAP, contractul a fost semnat cu un antreprenor privat.


Noi șantiere


Primarul general a mai anunțat că au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17, iar toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

Ea a mai precizat că Administraţia Risc Seismic a atribuit prin SICAP alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare pentru imobilele încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, Strada Batiştei nr. 5 şi Calea Victoriei nr. 101.

Mai mult, ar fi în pregătire şi documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din Strada Boteanu nr. 3A+B şi Strada Franceză nr. 9. “Pentru aceste imobile au fost realizate şi proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea”, a explicat Firea.

“Au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din Strada Mihai Vodă nr. 13 şi Strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentaţia pentru achiziţia lucrărilor de proiectare”, a mai scris primarul general. 

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a reluat activitatea pentru public în alte șase spații

Avem mai multe tranzacții pe piața imobiliară decât în urmă cu un an