Poiana Brașov găzduiește cel de-al doilea summit Rethink România

  • de
  • 2 min read

Între 2 și 4 noiembrie va fi organizat, cu tema „Capitalul uman în vremea inteligenței artificiale”, cel de-al doilea summit Rethink România. Evenimentul are loc la Poiana Brașov, unde se vor aduna peste 300 de lideri de business, parlamentari, reprezentanți ai societății civile, cercetători și experți pentru a discuta și a dezvolta perspective și soluții inovatoare în ceea ce privește politicile de dezvoltare a capitalului uman.

Summitul, care se va desfășura pe durata a două zile, oferă o platformă unică de dialog și de colaborare. Discuțiile vor porni de la cele două mari studii Rethink care vor fi lansate:

–     Un studiu care va analiza valorile celor mai influenți 20% dintre români, inclusiv atitudinea față de România, intențiile de emigrare și temerile trăite.

–     O analiză a profilului demografic al românilor, care va surprinde tendințe emergente în privința depopulării, apariției unor zone metropolitane majore, migrației și educației. Studiul include un index al vulnerabilității demografice a județelor țării.

Agenda evenimentului include sesiuni plenare și ateliere interactive, în cadrul cărora participanții vor putea explora subiecte precum impactul tehnologiilor emergente asupra pieței muncii, evoluția educației în era digitală și provocările etice ale inteligenței artificiale.

Cei 300 de invitați vor avea oportunitatea de a construi scenarii pentru viitorul imediat al României, dar și de a identifica potențiale soluții pentru o mai bună formare a capitalului uman în România. Peste 20 de vorbitori și facilitatori vor seta direcțiile principale, o listă a lor fiind disponibilă pe pagina evenimentului.

„Suntem încântați că această a doua ediție a summit-ului aduce împreună lideri și inovatori din mai multe domenii, care, timp de două zile, se vor gândi și vor coopera în direcția pe care, sperăm și ne dorim noi ca România să o urmeze în anii următori. Vom avea prezentări și ateliere, integrăm impactul pe care inteligența artificială îl aduce extinderii  potențialului uman. În același timp, ne este clar că noi toți avem pași de parcurs, împreună, pentru ca în 2050, România să fie țara în care copiii si nepoții noștri vor iubi să trăiască”, a declarat Dragoș Anastasiu, președintele Rethink România.

ReThink România este o iniţiativă a unor antreprenori care cred că, în ultimii 30 de ani, România nu şi-a atins potenţialul şi care s-au hotărât să schimbe direcția pe care o urmează țara. Fondat în 2019, Rethink este dedicat creșterii calității discursului public și a politicilor din zona demografiei, educației și a schimbării mentalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *