Procesul de restructurare de la Poşta Română afectează circa 1.000 de angajați, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al instituţiei. Acesta a mai precizat că tuturor angajaților li se vor oferi alte funcții în cadrul companiei. “În procesul de restructurare pe care îl desfăşurăm acum intră toată administraţia centrală. Vorbim de 1.000 de oameni care vor intra în procesul de restructurare. Absolut toţi vor avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei pe alte funcţii. Majoritatea pe funcţiile nou create din administraţia centrală, dar şi în operaţional”, a spus Valentin Ştefan.
El a anunțat că va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice. De asemenea, a mai susținut că este nedrept ca oamenii care muncesc să plătească salarii celor care nu reuşesc să producă.
“Cât timp voi conduce Poşta Română, va exista acest sistem de evaluare şi modificare a structurii organizatorice. Este normal ca în orice companie, acolo unde lucrurile nu merg, să intervii şi să le modifici. Fie că vorbim de fluxul administrativ sau de eficienţa unor manageri, acest mecanism legal de a modifica structura, de a muta oamenii de pe un post pe altul, va exista şi în Poşta Română. O companie privată, dacă ar avea un departament care ar pierde bani, nu ar ezita să modifice acest lucru. Asta trebuie să se întâmple şi la Poştă. Atunci când ai un departament care nu este eficient trebuie intervenit asupra lui. Este nedrept ca ceilalţi oameni din Poştă care muncesc să le plătească salariile celor care nu reuşesc să producă. În realitate nimeni din companie nu trebuie să plece. Sunt locuri de muncă pentru toată lumea. Şi noi ne lovim de o lipsă a forţei de muncă. Sunt foarte multe orgolii la mijloc. Sunt oameni care poate au fost în anumite funcţii, au avut anumite atribuţii 10, 20, 30 de ani, iar acum când trebuie să vadă realitatea şi anume că munca lor, în clipa de faţă, nu mai aduce plus valoare companiei… este o supărare”, a mai spus Valentin Ştefan.
Valentin Ştefan a mai semnalat că sunt anumite segmente care scad, cum este poşta clasică, respectiv tot ce înseamnă scrisori, astfel că aşteptările sunt ca aceasta să nu mai reprezinte o linie de business semnificativă.
“Este în scădere de mai bine de 10 ani şi ne aşteptăm ca în următorii 5 – 10 ani să nu mai reprezinte o linie de business semnificativă. Ne dorim să avem un cuvânt cât mai puternic de spus în tot ce înseamnă curierat în România. Coletele ajung şi acum acasă la beneficiar, Poşta Română nu doar că duce colete, dar le şi preia de la beneficiari doar că este un segment de business pe care compania nu a pus accentul până în acest moment. Nu am nicio temere, Poşta Română poate să ajungă din nou acolo unde îi este locul, în vârf. Avem cea mai mare cifră de afaceri din industrie, avem cel mai puternic acţionar, statul român, şi avem poate cei mai minunaţi angajaţi, poştaşii”, a subliniat directorul general al CNPR.
Strategie bazată pe o investiție uriașă în mașini
Compania Naţională Poşta Română a achiziţionat 200 de maşini, cifră care reprezintă aproximativ 20% din flota auto, printr-un contract în valoare de 19 milioane de lei. Astfel, prețul fiecărui autoturism se apropie de 20.000 de euro.
“Am achiziţionat 200 de maşini care reprezintă undeva la aproape 20% din parcul auto. Achiziţia este în valoare de aproximativ 19 milioane lei şi este un mic pas în modernizarea şi creşterea mobilităţii companiei. Maşinile vor fi împărţite după nevoi. Cel mai probabil, în Bucureşti vor rămâne cam 10% dintre ele, undeva între 15 şi 20 de maşini. Parcul auto vechi se va reînnoi. Înlocuim maşini vechi de 15 ani cu acestea noi”, a declarat Valentin Ştefan.
Fondurile necesare pentru achiziţia celor 200 de maşini provin din bugetul companiei şi dintr-un credit contractat de la EximBank în urmă cu doi ani.Potrivit directorului general al CNPR, o treime dintre maşinile companiei sunt cumpărate în ultimii doi – trei ani.
Evenimentul de prezentare a noii flote de maşini achiziţionată de operatorul naţional de servicii poştale a avut loc în parcarea din Piaţa Constituţiei, lângă Palatul Parlamentului.
Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: posta-romana.ro
Citește și: