Noi pericole pentru mediul de afaceri: ce modificări pregătește Ministerul Finanţelor

  • de
  • 2 min read

Ministerul de Finanţe are două jaloane de îndeplinit pe parte legislativă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – reforma microîntreprinderilor şi reforma Codului Fiscal, iar o parte din legislaţia aprobată anul trecut a îndeplinit parţial jalonul referitor la Codul Fiscal, a afirmat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Carmen Moraru, la Conferinţa anuală privind implementarea PNRR.

„Pe partea legislativă, desigur, care este probabil de cel mai mare interes, Ministerul de Finanţe are două jaloane de îndeplinit: reforma microîntreprinderilor şi reforma Codului fiscal. O parte din legislaţia care a fost aprobată anul trecut a îndeplinit, să spunem, pentru partea de Cod Fiscal, parţial, acest jalon. Noi estimăm că veniturile care vor fi încasate la buget, aşa cum am spus, martie, aprilie, finalul lui aprilie va fi o oglindă a rezultatelor sau a efectelor pe care legislaţia de anul trecut le va avea. Estimăm ca impactul pe creşterea veniturilor să fie 1% din PIB în anul 2024 şi 0,5% pe pachetul legislativ de anul trecut, în anii care urmează”, a spus Carmen Moraru.

De asemenea, ea a vorbit despre crearea şi operaţionalizarea Băncii de Dezvoltare, menţionând că au fost parcurse etapele intermediare de constituire a băncii, aprobarea actului constitutiv, componenţa Consiliului de supraveghere.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *