Nicolae Ciucă: Educaţia este esenţială pentru o societate democratică şi prosperă

  • de
  • 2 min read

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a declarat că semnarea contractelor de finanţare de un miliard de euro din PNRR pentru dotarea şcolilor din România este un moment fără precedent, investiţiile în educaţie reprezentând cheia pentru un viitor mai bun pentru România.

„Ne aflăm astăzi în faţa unui moment fără precedent: semnarea contractelor de finanţare pentru cea mai mare investiţie în educaţie de până acum, de peste un miliard de euro, din PNRR, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a şcolilor din România. Proiectul de ţară ‘România educată’, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis în anul 2016, e un proiect extrem de ambiţios care şi-a propus să producă o schimbare profundă în sistemul de educaţie românesc, cu scopul final de a oferi tuturor copiilor şansa de a avea educaţie şi o viaţă mai bună. ‘România educată’ a pornit de la premisa ca toţi copiii să aibă acces la o educaţie de calitate. Educaţia este un drept fundamental al omului şi este esenţială pentru o societate democratică şi prosperă, educaţia este piatra de temelie pe care se construiesc toate celelalte aspecte ale vieţii noastre”, a spus Nicolae Ciucă. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”.

Nicolae Ciucă a mai arătat că „România educată” prinde forme concrete şi prin semnarea acestor contracte de finanţare, De asemenea, președintele Senatuli a mai precizat că aceste fonduri vor fi acordate cu prioritate şcolilor din zonele defavorizate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *