Nicolae Ciucă: Am foarte mare încredere în tinerii de astăzi

  • de
  • 2 min read

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că are încredere în tinerii din generația actuală și a respins ideea că aceștia ar fi lipsiți de voință și de dorința de a face față provocărilor. Acesta a explicat că discuțiile despre tineri ar trebui să se bazeze pe o perspectivă echilibrată și nu pe generalizări.

“Nu trebuie să generalizăm și să facem din unul sau două rapoarte de sondaj o caracteristică generală pentru una sau două generații. Eu am foarte mare încredere în tinerii de astăzi, pentru că și noi am fost ca ei”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului de lansare a candidaților PNL la alegerile locale din Sălaj.

Președintele PNL a mai vorbit despre importanța realizării unei conexiuni între energia tinerilor și experiența celor mai în vârstă pentru a asigura o coeziune și o sinergie între cele două generații. “Şi-mi aduc aminte şi mă uit la dumneavoastră, cei care suntem, cum s-ar spune, de aceeaşi vârstă, din acelaşi contingent, că la fel aveam şi noi impresia atunci că cei mai cu experienţă se uitau cu neîncredere la noi. Cred că este o chestiune naturală, doar că noi astăzi avem curaj să vorbim despre chestiunea asta şi trebuie să vorbim şi să le transmitem tinerilor încrederea şi disponibilitatea noastră pentru a putea să realizăm o coeziune şi o sinergie pe această linie, a energiei tinereşti, până la experienţa acumulată după o viaţă”, a spus Nicolae Ciucă.

Precizările șefului PNL vin în contextul în care Cristian Lazăr, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar în Șimleu Silvaniei, a fost în 2020 cel mai tânăr primar de oraș din România, fapt care ilustrează potențialul și angajamentul tinerilor în viața publică.

Sursa: agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *