Monica Anisie, de „Ziua Limbii Române”: limba română ne definește ca neam, arată lumii cine suntem și cât de uniți rămânem

  • de
  • 2 min read

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senatul României, a celebrat Ziua Limbii Române participând la mai multe evenimente.  

Astfel, senatoarea și profesoara de română a luat parte la Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică„Tinerii dezbat”. „Această olimpiadă are meritul de a le oferi tinerilor români ocazia de a învăța comunicarea interpersonală și de a exersa competențele de gândire critică. Este competiția în cadrul căreia concurenții își dezvoltă spiritul de fair-play, învață să fie critici, dar constructivi în abordarea unui subiect, locul unde totul devine mult mai simplu atunci când descoperă și (se) folosesc (de) frumusețea limbii române”, a explicat Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, aceasta a participat și la Conferința internațională „Predarea limbii și literaturii române în învățământul preuniversitar european”. „A fost un bun prilej pentru a-mi afirma recunoștința pentru toți cei dedicați acestei acțiuni, cu precădere, pentru cadrele didactice mereu în căutare de soluții și mereu acolo pentru elevii lor”, a adăugat senatoarea și președinta PNL Sector 2 București.

Al treilea eveniment la care aceasta a participat a fost la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, unde a fost invitată la sesiunea solemnă pentru depunerea jurământului de credință față de România a 26 de persoane originare din Republica Moldova.

„A fost un eveniment emoționant, în primul rând, pentru proaspăt cetățenii români (și, implicit, europeni) și, totodată, un prilej de reafirmare a mândriei naționale”, a adăugat Monica Anisie.

Potrivit acesteia, limba română este cel mai puternic element identitar, ne definește ca neam, arată lumii cine suntem, de unde venim și cât de uniți rămânem ca popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *