Monica Anisie: Am atins borna de 100 de inițiative legislative

  • de
  • 2 min read

Monica Anisie, președinta Comisiei pentru învățământ din Senat și președinta PNL Sector 2, a anunțat pe Facebook că a ajuns la 100 de inițiative legislative, din care aproape jumătate au fost deja promulgate.

„Am depus o propunere legislativă în beneficiul comunității locale, un adevărat game changer, care am încredere că va contribui la salvarea vieții multor români. Cu această ocazie, unul dintre consilierii mei mi-a atras atenția că am atins borna de 100 de inițiative legislative, din care 42 au fost deja promulgate”, a scris Monica Anisie.

Senatoarea PNL spune că momentul a emoționat-o, fiind un prilej în care a putut să-și reamintească de multe dintre propunerile care au influențat sau urmează să influențeze în bine viețile românilor.  

„Mă gândesc la Legea privind prelungirea termenului de montare a repartitoarelor de căldură sau la cea care prevede că cetățenii din afara granițelor țării pot accesa servicii consulare online. Am primit multe mesaje de mulțumire de la românii din afara granițelor, pentru care acest upgrade de digitalizare a serviciilor consulare i-a scutit de multe drumuri, timp și bani irosiți. Un succes a fost și Legea de instituire a Programului „Săptămâna conștientizării depresiei post-partum”, prin care mi-am dorit să ofer recunoaștere și, mai ales, sprijin pentru mamele post-partum. Un alt proiect de lege drag sufletului meu se referă la instituirea schemei de certificare voluntară “De Origine România – DOR”. Este o lege care susține activitatea de promovare a produselor agroalimentare românești, iar eticheta DOR le confirmă românilor că produsul alimentar achiziționat este realizat pe teritoriul României și fabricat din materii prime de origine românească”, a mai scris senatoarea.

În încheiere, Monica Anisie i-a îndemnat pe români să-i scrie dacă legile inițiate de ea i-au ajutat în mod direct și să-i trimită idei de propuneri legislative care ar putea să aducă o schimbare în societatea românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *