Microsoft, o nouă achiziție de răsunet

  • de
  • 1 min read

Microsoft ar negocia achiziţia companiei de inteligenţă artificială şi tehnologie de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications, susțin Reuters şi Bloomberg. Tranzacţia este evaluată la aproximativ 16 miliarde de dolari,.

Tehnologia de recunoaştere a vorbirii a firmei din Burlington, Massachusetts, a ajutat la lansarea asistentului vocal Siri al celor de la Apple. De asemenea, compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătăţii la industria auto.

Ar fi a doua mare tranzacţie a Microsoft, după ce în 2016 a plătit 26,20 miliarde de dolari pentru acţionarea reţelei LinkedIn. Anul acesta acţiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră se apropie de 13 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piaţă este de aproximativ 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaştere vocală Dragon, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2020 un profit net de 91 milioane de dolari, şi venituri de 1,48 miliarde de dolari.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și:
Klaus Iohannis: Avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *