“Hotelul English”, salvat de Compania Municipală Consolidări

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat pe pagina de Facebook că s-au finalizat lucrările la fațada fostului Hotel English, o clădire cu o importantă valoare arhitectonică.

“Încă o clădire istorică a primit haine noi! Am finalizat lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. Urmează lucrările în interior, de consolidare a structurii de rezistență”, a scris Gabriela Firea.

Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai bine de un sfert de secol pentru ca Hotelul English să-și recapete strălucirea de altă dată. Iar asta și pentru că decorul inițial al casei se pierduse în urma refacerilor succesive de-a lungul anilor.

O istorie bogată


Clădirea restaurată de de Compania Municipală Consolidări a fost construită de bijutierul vienez Joseph Resch. În 1875, casa i-a fost vândută lui Grigore Eliade, cunoscut sub porecla de  Cârciumărescu. Acesta a transformat-o în Hotelul English și tot atunci i-a adăugat Pasajul Englez, legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei.

Citește și:

Bucureștiul de altădată prinde contur. Mai multe clădiri au fațadele restaurate de salariații Companiei de Consolidări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *