Florin Cîțu, după prima victorie pe plan extern: Coaliţia de guvernare a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică

  • de
  • 2 min read

Premierul Florin Cîţu și-a manifestat satisfacția că agenţia de rating Standard & Poor’s a îmbunătăţit perspectiva de la “negativ” la “stabil”, susținând că guvernul a câştigat  încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini.

“Agenţia de rating Standard & Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar, mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la “negativ” la “stabil”. Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul şi cu care m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii. Fără încrederea lor nu reuşeam. Pentru toate acestea le mulţumesc. Realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani. Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a declarat  Florin Cîțu.

Standard & Poor’s a reconfirmat vineri la “BBB minus /A-3” ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a îmbunătăţit perspectiva de la “negativ” la “stabil”, aceasta fiind prima modificare pozitivă a perspectivei rating-ului României operată de agenţie din 2013.

Citește și:
Klaus Iohannis: Avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate

Cum și-au ajutat alte țări din UE afacerile și populația în pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *