Florin Cîțu anunță că românii vor mai putea o dată să-și amâne ratele

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, susține că Guvernul pregătește, împreună cu băncile, un nou set de măsuri pentru românii care au credite și întâmpină, din cauza pandemiei, dificultăți în achitarea ratelor.

“Lucrez, împreună cu sistemul bancar, pentru acea măsură care a amânat ratele pe două luni de zile. Vedem ce soluţii vom găsi, ce formă va fi. Suntem în discuţii şi vom vedea cum va arăta forma finală. Eu spun că trebuie să avem încredere că aşa cum am găsit o soluţie în plină criză. Vom găsi şi în continuare o soluţie bună. Trebuie să ne gândim că mergem, totuşi, spre ideea că economia se va însănătoşi. Vom avea o revenire şi vom începe să ieşim din această criză. Acesta este scopul, să avem măsuri care să ne scoată din criză. Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale, dar vor fi măsuri care să ajute să trecem peste această perioadă. Bineînţeles că aceste măsuri înseamnă şi costuri pentru sistemul financiar-bancar şi ne uităm dacă pot fi compensate etc. Toate aceste măsuri au rolul de a ajuta atât angajaţii, cât şi angajatorii să treacă peste această perioadă. Dorim de la angajaţi să rămână sănătoşi şi să nu le scadă puterea de cumpărare”, a spus Florin Cîţu, la Europa FM.

Venitul mediu, creștere neașteptată

Ministrul a adăugat că venitul mediu net a înregistrat o creștere spectaculoasă în această perioadă.

“Azi am avut o veste foarte bună: venitul mediu net în economie a crescut după nouă luni de zile cu 7,8% faţă de anul trecut. Eu zic că este un record să ai în perioadă de criză economică globală un venit mediu net în creştere faţă de perioada anului trecut, când rata medie a inflaţie, la nouă luni de zile, este de 2,5%”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: Agerpres.ro

Monica Anisie: Aproximativ un milion de copii învață online

4 comentarii la „Florin Cîțu anunță că românii vor mai putea o dată să-și amâne ratele”

  1. Pingback: Virgil Popescu: Jumătate din măștile de pe piață sunt neconforme - Banii.Net

  2. Pingback: Autobuze noi în București - Banii.Net

  3. Pingback: Autobuze noi în București - My Blog

  4. Pingback: Virgil Popescu: Jumătate din măștile de pe piață sunt neconforme - My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *