Donald Trump, neobosit: Cinci mitinguri în patru state pentru ultima zi de campanie

Donald Trump face un adevărat tur de forţă cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA. El speră astfel să răstoarne cifrele din sondaje, care îl plasează pe Joe Biden în poziţia de favorit, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

În programul ultimei zile de campanie a lui Donald Trump figurează cinci mitinguri în patru state – Carolina de Nord, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin – cu un ultim eveniment electoral în Grand Rapids (Michigan), la fel ca în 2016.

Joe Biden (77 de ani) se concentrează pe Pennsylvania, pe care speră să o încline de partea sa, ceea ce i-ar deschide – la a treia sa încercare – uşile Casei Albe.

Nici coronavirusul nu l-a oprit pe Donald Trump

La o lună după ce s-a tratat de COVID-19 şi după nenumărate mitinguri de campanie, preşedintele american nu dă vreun semn de oboseală, dimpotrivă. El străbate SUA în lung și în lat, petrecând puţin timp la Washington.

Un sondaj de opinie efectuat de New York Times şi de Siena College, publicat duminică, îl plasează pe Biden în faţa lui Donald Trump în patru state considerate decisive şi unde miliardarul republican câştigase în 2016: Pennsylvania, Arizona, Florida şi Wisconsin.
Dar observatorii îndeamnă la prudenţă, evocând scrutinul din 2016, când Donald Trump a creat una dintre cele mai mari surprize în istoria politică americană, câştigând în faţa democratei Hillary Clinton.

În SUA, marii alegători, nu votul popular, decid rezultatul alegerilor. În 2016, Donald Trump a obţinut cu aproape trei milioane de voturi mai puţin decât Hillary Clinton, dar a câştigat majoritatea celor 538 de mari alegători.

Peste 93 de milioane de americani au votat deja la alegerile prezidenţiale, ceea ce anticipează o participare record.

China, singura țară care are de câștigat de pe urma coronavirusului: Creștere economică de 4,9%

Franţa dizolvă mișcarea turcă Lupii Cenuşii

2 comentarii la „Donald Trump, neobosit: Cinci mitinguri în patru state pentru ultima zi de campanie”

  1. Pingback: Trump încă susține că este câștigătorul alegerilor - Banii.Net

  2. Pingback: Trump încă susține că este câștigătorul alegerilor - My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *