Documentarul “Colectiv”, dublă nominalizare la Oscar

Documentarul “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar. Mai mult, este vorba despre o dublă nominalizare, acesta  concurând pentru obținerea celebrei statuete de aur la categoriile “Cel mai bun documentar” şi “cel mai bun lungmetraj international”.  Printre cele cinci pelicule ale categoriei “Cel mai bun documentar” se găsește și “Quo Vadis, Aida?” (Bosnia-Herţegovina), care îl are ca producător pe Cristian Nicolescu și la care România a asigurat finanţare prin CNC.

Dacă la secțiunea “Cel mai bun documentar”, performanța înregistrată de “Colectiv” era așteptată, prezența pe lista celor cinci candidate la Film internațional este o surpriză, doar trei documentare primind o nominalizare la aceasta categorie în istoria premiilor Oscar. Mai trebuie precizat că filmul românesc este nominalizat și la premiile Academiei Britanice de Film, BAFTA.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a felicitat echipa filmului “Colectiv” și a precizat că și “Quo Vadis, Aida?” poate fi considerat un success al cinematografiei românești. “România are trei nominalizări pentru una din cele mai importante distincţii ale cinematografiei: Oscar! Succes!”, a scris Bogdan Gheorghiu pe pagina de Facebook.

Citește și:

Zece ani de la catastrofa nucleară din Japonia


Un comentariu la „Documentarul “Colectiv”, dublă nominalizare la Oscar”

  1. Pingback: Salariile din România, la coada clasamentului UE - Banii.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *