Din cauza crizei economice, românii preferă chiria în locul achiziției unei locuințe

  • de
  • 3 min read

Creșterea alarmantă a dobânzilor, inflația, precum și criza din domeniul energetic au făcut ca vânzările de locuințe să scadă în ultimele luni în România, conform unui studiu realizat de compania ValorEasy. O analiză a pieței imobiliare din România arată că în 13 din cele 41 de județe și în municipiul București s-au înregistrat scăderi ale volumului vânzărilor în primele 9 luni din 2022. Printre județele importante unde s-a observat o scădere a apetitului pentru cumpărare se numără Cluj, Timiș și Brașov, cu scăderi de până la 9% față de 2021.

În timp ce apetitul pentru a cumpăra scade, crește dorința de a închiria. Iar dezvoltatorii imobiliari țin pasul cu piața. Poate cel mai cunoscut complex rezidențial de acest fel din România este Stejarii Clubul Rezidential. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare în urmă cu 14 ani, Stejarii are în acest moment, potrivit reprezentanților dezvoltatorului, peste 90% dintre locuințe închiriate, dintr-un total de 285 de apartamente. Încă din momentul dării în folosință, acum 12 ani, Stejarii a schimbat definitiv piața imobiliară din România prin standardele înalte și aria de servicii premium oferite chiriașilor. Situat în mijlocul pădurii Băneasa, București, complexul este format din 8 clădiri ce beneficiază de certificare conform standardului ”WELL Health-Safety Rating”, ce pune accent pe impactul complexului asupra sănătăţii şi stării de bine a ocupanţilor.

Românii caută, atunci când aleg să stea în chirie, locații care se le ofere servicii multiple, beneficii si, mai ales, siguranță. ”Încă de când am dezvoltat conplexul ne-am gândit să oferim condiții de locuit la cele mai înalte standarde și servicii integrate 360. Acest lucru înseamnă: servicii de concierge, acces la educație pentru familiile cu copii, acces la servicii din domeniul sportului în imediata vecinatate și, mai ales, siguranță în incinta complexului”, a declarat Razvan Enache, Director General al diviziei Tiriac Imobiliare.

Poziția complexului este una ideală pentru cei care caută o oază de liniște, dar și confortul unui acces rapid către punctele importante ale Bucureștiului. Acesta se află într-o zonă rezidențială, înconjurat de o pădure de stejari de aproximativ 250 ha, cu acces urban excelent și proximitate față de facilități precum centre comerciale, de educație și de sănătate. Centrul Bucureștiului este accesibil în până la 20 de minute de mers cu mașina, iar Aeroportul Internațional Henri Coanda se află la doar 10 minute.

Citește și:

Ioan Simion, la emisiunea Drumurile Noastre, B1 TV: Avem 100.000 de pacienți pe an în spitalul Sanconfind

Siegfried Mureşan: Încă 1.39 miliarde de euro de la UE pentru România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *