Cseke Attila: Anul viitor avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă

  • de
  • 2 min read

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat în timpul inaugurării unei săli de sport în oraşul Sângeorgiu de Pădure că ministerul are în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă.

“Dezvoltarea infrastructurii sportive, inclusiv pentru comunităţile mai mici, comunităţi locale, este importantă. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, are un program de investiţii pentru aceste comunităţi locale, unde la fel de important este ca elevii şcolari, copiii, dar şi adulţii să aibă condiţii de infrastructură sportivă. Suntem la Sângeorgiu de Pădure, unde am inaugurat această sală de sport cu 180 de locuri în tribune. O sală modernă, care face parte din acest program investiţional guvernamental, în cadrul căreia în ultimii doi ani Ministerul Dezvoltării a finalizat 96 de săli de sport şcolare sau săli de sport de mărime mai mare. Toate acestea sunt fac parte din acest program investiţional. Urmează în perioada următoare, în anul următor avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă. De la cea mai mică sală de sport şcolară până la săli polivalente, toate acestea au anumită destinaţie. Cele de nivelul acesta au ca şi destinatar comunităţile local”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a spus că acesta este un program investiţional important, mai ales că administraţiile locale nu dispun de resurse financiare proprii care să le permită să suporte asemenea costuri.

La inaugurarea sălii de sport de la Sângeorgiu de Pădure au mai participat Kelemen Hunor, viceprim-ministru și preşedinte UDMR, Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, şi parlamentarii UDMR de Mureş.

Citește și:

Domeniile Ostrov, afacerea de familie care culege roadele investiției în calitate

Noi etape de construcție ale Pasajului Doamna Ghica. Restricții de circulație din 30 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *