Clienții CEC Bank apelează tot mai mult la tranzacțiile online

 În 2019, numărul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95%, astfel că circa 60% din volumele de tranzacții ale clienților CEC Bank au fost inițiate prin canalele alternative – Internet Banking și Mobile Banking, arată instituția financiară într-un comunicat de presă.

“Clienţii CEC Bank aveau încă de anul trecut posibilitatea de a plăti online taxele, impozitele sau amenzile, prin aplicaţia Mobile Banking, prin selectarea şi completarea detaliilor de plată (tipul de impozit, instituţia beneficiară, suma datorată). După integrarea cu ghiseul.ro, taxele şi impozitele locale – precum cele pentru terenuri şi clădiri, cele auto, dar şi amenzile se pot plăti cu un simplu click, sumele datorate la nivel individual fiind afişate direct, sub formă de listă. Nu se percep comisioane pentru plăţile de taxe, impozite şi amenzi prin acest sistem. Pentru activarea noii funcţionalităţi, este necesară actualizarea aplicaţiei CEC Mobile Banking din App Store pentru posesorii de telefoane Apple sau din Google Play, pentru telefoanele cu Android”, se arată în comunicatul CEC Bank.

Potrivit sursei citate, în paralel cu dezvoltarea serviciilor pe canalele digitale, CEC Bank îşi menţine angajamentul pentru menţinerea reţelei teritoriale şi care joacă un esenţial pentru accesul românilor la servicii bancare mai ales în mediul urban mic şi rural.

CEC Bank a demarat încă de anul trecut mai multe inițiative de digitalizare – precum lansarea plăților de pe mobil, deschiderea online a conturilor – și avem convingerea că internetul de pe mobil este unul din canale care ne vor permite să atragem noi clienți și să contribuim astfel la creșterea incluziunii financiare în România. În 2019, numărul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95% și credem că acesta este canalul cu cel mai ridicat potențial de creștere”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte – director general al CEC Bank.

CEC Bank este instituţia financiară fondată în anul 1864. În prezent, banca are peste două milioane de clienţi, mai mult de 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale. La sfârşitul anului 2018, valoarea activelor băncii se ridica la 9,3 miliarde de lei.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP), este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie a anului 2019, în urma acordului Comisiei Europene (CE), capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *