China recunoaște: 80% din populație a avut COVID-19

  • de
  • 2 min read

În următoarea perioadă, agravarea efectelor pandemiei de COVID-19 în China este puţin probabilă, în condiţiile în care 80% din populaţia chineză a fost infectată, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Deplasarea masivă a populaţiei cu ocazia sărbătorilor care marchează începutul Anului Nou din calendarul chinezesc poate contribui la răspândirea coronavirusului, sporind numărul infecţiilor în unele zone, însă un al doilea val de COVID-19 este puţin probabil în viitorul apropiat, a dat asigurări Wu Zunyou pe reţeaua de socializare Weibo.

Sute de milioane de persoane călătoresc pe teritoriul Chinei pentru a-şi vizita familiile cu prilejul acestor sărbători după ridicarea restricţiilor sanitare, autorităţile temându-se de noi creşteri a cazurilor de COVID-19 în zonele rurale mai puţin echipate pentru a face faţă unor focare importante de coronavirus.

După ce a impus unele dintre cele mai stricte măsuri din lume timp de aproape trei ani prin lockdownuri, carantină obligatorie, testări în masă şi depistarea contacţilor, China a renunţat brusc la politica sa ”zero-COVID” pe 7 decembrie. De atunci, ţara se confruntă cu un val masiv de infectări.

China a depăşit vârful cazurilor de COVID-19 în clinici şi în unităţile de primiri urgenţe, a declarat joi un oficial al Comisiei Naţionale de Sănătate.

Aproape 60.000 de persoane cu coronavirus au murit în spitale până pe 12 ianuarie, la aproximativ o lună după ce Beijingul a abandonat politica “zero-COVID”, conform datelor guvernamentale. 

Sursa: Agerpres.ro

Citește și:

Ioan Simion, fondatorul spitalului SanConfind Câmpina: Prețurile noastre sunt cam la 50-60% din prețurile spitalelor din București

Populaţia României a scăzut până la nivelul din 1966

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *