Cei mai buni 100 Angajatori. Ubisoft îmbină jocul cu munca

Ubisoft este un pilon important al industriei de dezvoltare a jocurilor video în România, fiind una dintre primele companii care a activat pe piața locală în acest domeniu, încă din 1992.

În prezent, compania are 1.800 de angajați și vrea să-și extindă echipa în perioada următoare. Compania oferă personalului un mediu de lucru cât mai relaxat și flexibil, oferindu-le totodată acces la propria sală de fitness, biciclete care se pot închiria gratuit, sesiuni de tip TEDx etc. Asta pentru că în industria de gaming e nevoie de oameni creativi și performanți.

Mai mult, pentru a ușura integrarea noilor angajați, în prima lună aceștia trebuie să joace Go Game, un joc care le permite să învețe, într-un mod distractiv, cultura, procesele și procedurile companiei, precum și beneficiile oferite.

În 2018, compania a lansat un program de învățare accelerată – Ubisoft Coding Campus- prin care 24 de tineri au aprofundat timp de 6 luni conceptele programării online, iar ulterior au devenit parte a echipei Ubisoft.

„Industria jocurilor video este și va rămâne una dintre cele mai dinamice, în continuă expansiune. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor angajaților și să îi atragem pe cei care își doresc o carieră în gaming, dar și pe cei care vor să lucreze într-o cultură rar întâlnită într-o companie multinațională“, spune Grigoriada Stroe HR & Operations Director al Ubisoft România.

Locul XXVI – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Grigoriada Stroe HR & Operations Director al Ubisoft România

Care sunt realizările din ultimul an ale departamentului pe care îl coordonați?

Grigoriada Stroe: Încercăm să fim cât mai inovatori și ne adaptăm constant la nevoile diverselor generații de candidați, iar în contextul noilor tehnologii din industrie, am ales să ne și formăm proprii specialiști în domeniu. Spre exemplu, anul trecut am dat startul programului internațional de învățare accelerată Ubisoft Coding Campus, bazat pe o curriculă dezvoltată exclusiv de experții noștri. Din 1.000 de aplicanți, studenți și absolvenți din toată țara, 24 de tineri au aprofundat timp de 6 luni conceptele programării online, iar acum fac parte din echipele Ubisoft. 

Ubisoft are în România aproximativ 1.800 de angajați, iar obiectivul nostru este să creștem. Pentru a accelera integrarea noilor veniți, am adăugat și o componentă digitală la procesul de onboarding. În prima lună, noii angajați trebuie să joace Go Game, un joc pentru mobil de tip trivia și treasure hunt care le permite să învețe într-un mod distractiv despre cultura, procesele și procedurile noastre, precum și despre beneficiile oferite. 

Suntem, în același timp, un centru de expertiză și contribuim activ la dezvoltarea de noi studiouri în Europa de Est. Ubisoft funcționează după principiul know-how sharing și am început crearea unui pol de traineri interni în cadrul HUB-ului Est-European care să se axeze pe diverse teme, de la diversitate, recrutare sau subiecte tehnice.

Care considerați că sunt cele mai mari atuuri pe care le are compania în procesul de recrutare și selecție?

Grigoriada Stroe: Suntem unii dintre cei mai mari creatori de entertainment, facem jocuri video, deci cultura noastră organizațională este neconvențională. Suntem în căutarea unor candidați care să-și găsească pasiunea într-o astfel de cultură, pe care îi atragem cu ajutorul unor proiecte ambițioase la nivelul industriei, adresate tuturor categoriilor de vârstă. 

Încercăm să îi educăm și să le dezvoltăm pasiunea pentru proiectele noastre încă din liceu, cu ajutorul unor programe precum Gamecelerator, dar în același timp ne adresăm studenților și absolvenților prin proiectele Boot Camp sau Ubisoft Game Jam.

De asemenea, colaborăm cu diverse facultăți din România și un proiecte de care suntem mândri este primul curs de Artă Digitală 3D dintr-o facultate din România, realizat cu ajutorul unor colegi din departamentul de artă, împreună cu departamentul de Scenografie din cadrul UNARTE.

 Există și foarte multe oportunități de a lucra în echipe globale, iar această expunere la un mediu internațional îi atrage foarte mult pe candidați.

Cum și-a construit compania dumneavoastră brandul de angajator până acum și ce obiective își propune în acest sens pentru viitor?

Grigoriada Stroe: Industria jocurilor video este și va rămâne una dintre cele mai dinamice, în continuă expansiune. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor angajaților și să îi atragem pe cei care își doresc o carieră în gaming, dar și pe cei care vor să lucreze într-o cultură rar întâlnită într-o companie multinațională.

Toate proiectele noastre sunt realizate în echipe transversale, atât în România, cat și la nivel internațional, cu obiective comune, totul cu ajutorul unor instrumente care facilitează această colaborare.

Punem accent pe un mediu de lucru relaxat, cu program mai flexibil față de alte industrii și încercăm să le oferim angajaților tot confortul de care au nevoie, astfel încât acea balanță între muncă și viața personală să rămână echilibrată. Avem propria sală de fitness, biciclete care se pot închiria gratuit, organizăm concursuri interne, sesiuni de tip TEDx, participăm la competiții sportive și multe altele.

Așa cum spuneam, aceasta este o industrie care nu stă pe loc niciodată, deci și strategia noastră trebuie să se adapteze constant la realitatea pieței. Avantajul nostru este că angajații sunt motivați de pasiunea pentru jocurile video și nu numai, dar și de faptul că sunt mereu conectați la cele mai noi tehnologii, fie că vorbim de cloud sau streaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *