Cei mai buni 100 Angajatori. SAP România gestionează perfect resursa umană

Lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri, SAP și-a început activitatea în România în urmă cu 17 ani, numărându-se astfel printre primii furnizorii IT locali de top.

În această perioadă, SAP România a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Având un brand puternic la nivel mondial (locul 16 în TOP 100 Global Brands, ediția 2019), SAP România are un atu semnificativ în atragerea de talente.

„Brandul nostru este deseori perceput ca oricare alt produs „made in Germany“ – calitativ, serios si durabil“, spune Ruxandra Custura, SAP EMEA Talent Acquisition Recruiter, cu mențiunea că valoarea brandului a cunoscut o creștere anuală de circa 12%, peste media de 8% înregistrată de alte branduri renumite.

Potrivit Ruxandrei Custura, strategia întregii organizații de recrutare este axată pe diversitate, SAP încurajând implicarea femeilor în domeniul IT.

„La SAP avem parte de excelență în fiecare zi, acesta fiind motivul pentru care ne-am angajat să construim o cultură puternică a aprecierii“, adaugă Ruxandra Custura, cu precizarea că astfel fiecare angajat indiferent de nivelul ierarhic este recompensat.

Acest program a fost implementat în acest an și în România, unde activează nu mai puțin de 723 de persoane, în centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Locul XXIX – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Ruxandra Custura, SAP EMEA Talent Acquisition Recruiter

Care sunt realizările din ultimul an ale departamentului pe care îl coordonați?

Ruxandra Custura: Strategia globală a SAP se axeaza pe conceptul de “experience economy”. Acesta are la baza experienta consumatorului, aplicata cu ajutorul serviciilor de HR intr-o forma optima, simpla si consistenta.

De asemenea, in acest proces intervine si reducerea fluxului de informatie si o evolutie a performantei procesului de management prin SAP Talk – un dialog continuu intre manageri si subalterni, fara a se tine cont de ierarhizare. Mentionam si SAP Catalysts – angajati care sunt un motor de inovatie, invata repede si sunt modele capabile sa isi extinda aria de responsabilitati.

Un alt punct important il reprezinta dezvoltarea programelor de HR Analystics si utilizarea de date din experientele trecute si date operationale, a caror combinatie permite o mai buna experienta a consumatorului, planificarea fortei de munca si a procesului de decizie.

“La SAP avem parte de excelență în fiecare zi, fiind motivul pentru care ne-am angajat sa construim o cultura puternica a aprecierii pentru a o putea recunoaste”. De aceea am si creat programul Appreciate – un mod simplu si consistent de a recunoste si recompensa fiecare angajat de la orice nivel ierarhic. Una dintre reusitele anului 2019 pana acum a fost introducerea acestui program si in SAP Romania.

Care considerați că sunt cele mai mari atuuri pe care le are compania dumneavoastră în procesul de recrutare și selecție?

Ruxandra Custura: Strategia întregii organizații de recrutare este axată pe diversitate, SAP încurajând implicarea femeilor în domeniul IT. In momentul de fata ne confruntam cu o piata a muncii foarte dinamica si specialistii nostri sunt pregatiti pentru a infrunta provocarile aferente.

Unul dintre cele mai importante aspecte este experienta candidatului. Un atuu pe care noi l-am construit in timp este transparenta procesului. Fiecare candidat stie in ce stadiu se afla in cadrul recrutarii si la ce fel de interviuri sa se astepte.

De asemenea, atmosfera din cadrul interviurilor este una prietenoasa si in care deja il introducem pe candidat in viata SAP. 78% dintre candidati spun ca experienta pe care o au pe parcursul procesului de recrutare este un indicator despre cat de mult compania isi apreciaza oamenii.  

Cum și-a construit compania dumneavoastră brandul de angajator până acum și ce obiective își propune în acest sens pentru viitor?

Ruxandra Custura: “Brandul nostru este deseori perceput ca oricare alt produs “made in Germany” – calitativ, serios si durabil”, cu mențiunea că valoarea brandului a cunoscut o creștere anuală de circa 12% la nivel mondial.

Aici noi am adaugat acestor calitati si apropierea de oameni, creand o legatura intre lumea business-ului, care poate fi mai greu de inteles si de perceput, si viata cotidiana.

Valoarea brandului in lume a crescut in fiecare an cu aproximativ 12%, depasind media de 8% a altor branduri renumite prezente in top. La nivel global, SAP ocupa locul 16 in TOP 100 Global Brands, editia 2019.

Pe viitor vrem sa explicam si mai mult pe piata din Romania ce inseamna #LifeatSAP in lumea academica prin diverse concursuri si colaborari cu cele mai importante universitati din tara.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *