Cei mai buni 100 Angajatori. Nuclearelectrica – profesioniștii care asigură 20% din energia României

Activează într-un sector în care erorile nu sunt permise. Tocmai din acest motiv, pentru Societatea Națională Nuclearelectrica pregătirea profesională sistematică a resursei umane este un element crucial, iar programele trebuie adaptate specificului unităților nucleare așa încât să îndeplinească cerințele de securitate nucleară.

Excelența în operarare a fost recunoscută și reconfirmată în ultimele 12 luni de certificările obținute din partea organizaților internaționale din domeniu.

În prezent, numărul total de angajați în cadrul sediului de la București și al celor două sucursale, Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitești, a ajuns la aproape 2.100 de angajați.

Înființată în 1998, SN Nuclearelectrica a reușit să-și construiască brandul de angajator prin „tenacitatea de a imprima la toate nivelele funcționale din cadrul societății excelența în activitatea desfășurată și de a asigura resursele necesare în acest sens“, ne-a declarat Cosmin Ghiță, directorul general al companiei.

Aici trebuie menționat faptul că formarea specialiștilor în operarea instalațiilor nucleare de producere a energei electrice și de fabricare a combustibilului nuclear implică o perioadă apreciabilă de timp, de circa 6 până la 7 ani, perioadă în care pe lângă pregătirea teoretică este necesar un antrenament susținut în simulator și formarea deprinderilor pentru desfășurarea sigură a activităților de deservire operativă a instalațiilor tehnologice.

În acest context, o provocare pentru managementul societății constă în realizarea climatului organizațional și motivațional astfel încât plecările voluntare să fie minimizate.

Citiți și:
Cosmin Ghiță, Nuclearelectrica: E nevoie de o corelare între sistemul de învățământ și nevoile industriei

Cunoscut fiind că forța unei companii subzistă în calitatea, devotamentul și capacitatea de implicare a capitalului uman deținut, o preocupare permanentă a managementului și implicit a departamentului de resurse umane este oferirea unui pachet salarial motivant ce trebuie să țină pasul atât cu economia națională, dar mai ales cu țările cu industrie energetică nucleară care își extind aria de recrutare.

Având în vedere proiectul de modernizare și prelungire a duratei de exploatare a Unității 1 de la Cernavodă, dar și construcția grupurilor 3 și 4, o mare provocare pentru Nuclearelectrica rămâne și în perioada următoare identificarea personalului calificat.

Cosmin Ghiță, director general SNN

În scopul dezvoltării abilităților manageriale și de leadership a fost inițiat în anul 2018 un program de studiu de MBA pentru specialiști din cadrul SNN ce urmează a se desfășura pe durata a trei ani în țări cu valori semnificative în domeniu.

Cosmin Ghiță, director general SNN
Locul XXV – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *