Cei mai buni 100 Angajatori. NTT Data – performanță în HR

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe, având o echipă compusă din peste 1.700 de salariați. Prezenți în România și Serbia, specialiști de la NTT Data activează pe proiecte din diverse industrii, de la automotive, banking și manufacturing, până la energy & utilities, transportation & Logistics și transport.

Într-o piață competitivă, în care lupta pentru talente a ajuns la un nivel fără precedent, departamentul de HR al companiei derulează atât programe de recrutare cât și proiecte sau cursuri pentru obținerea unei nivel de retenție cât mai ridicat.

„Suntem preocupați permanent de dezvoltarea profesională și personală a colegilor. Desfășurăm constant programe de traininguri, obținere de certificări, specializări și susținem prezența la evenimente de tehnologie, sportive sau cu implicări sociale“, spune Diana Stanese, COO și Head of HR, Marketing & Business Support Functions al NTT Data Romania.

Mai mult, compania acordă o atenție permanentă în oferirea unor pachete divers de beneficii care să asigure confort angajaților, atât în timpul programului de lucru cât și în timpul liber (spații de birouri moderne și ergonomice, spații de relaxare și jocuri, program de lucru flexibil, evenimente lunare, diverse discounturi).

Locul XXVII – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Diana Stanese, COO și Head of HR, Marketing & Business Support Functions al NTT Data Romania

Care sunt realizările din ultimul an ale departamentului pe care îl coordonați?

Diana Stanese: Dinamica pieței de IT provoacă permanent departamentul Resurse Umane. De aceea suntem într-un proces constant de reinventare; focusul nostru este să ne adaptăm continuu și să creștem nivelul de agilitate cu privire la  modul în care venim în întâmpinarea nevoilor colegilor noștri. Dorința şi intenția noastră este să punem colegii pe primul loc. Nu reușim întotdeauna și de fiecare dată, este însă un deziderat către care accedem în tot ceea ce facem zilnic.

Pentru noi cea mai mare realizare este atunci când reușim să avem un nivel mare de retenție în cadrul companiei. Este important într-adevăr să atragem şi colegi noi, însă la fel de important este, dacă nu, puţin, mai important să creștem rata de engagement și satisfacție personală și profesională a colegilor noștri. Pentru aceasta, investim în echipă, în dezvoltarea competențelor și abilităților personale, prin cursuri de soft-skills / tehnice, certificări, în organizarea de teambuilding-uri și evenimente sociale atractive, în crearea unei atmosfere de lucru frumoase și inspiraționale, unde să vină cu drag.  Este întotdeauna emoționant când în fiecare an la aniversarea companiei celebrăm colegi care sunt în cadrul firmei de 10 ani, respectiv 15 ani. Anul viitor, când vom împlini 20 de ani de activitate pe piața IT, vom sărbătorii colegii care sunt alături de companie încă de la înfiinţare.

Succesul nostru sunt de fapt colegii noștri și contribuția lor deosebită la ceea ce reprezintă NTT DATA Romania!

Care considerați că sunt cele mai mari atuuri pe care le are compania dumneavoastră în procesul de recrutare și selecție?

Diana Stanese: Într-o lume a inovației, compania noastră a reușit să îmbine o echipă specializată de recruiteri, cu procese de recrutare și selecție automatizate și cu un sistem de beneficii bazat pe nevoile pieței. Toate acestea rezultând într-un brand de companie puternic. Facem tot posibilul să ne adaptăm dinamicii de business prin programe de formare profesională, vizibilitate în piață, dar și prin folosirea de sisteme integrate care ne ușurează munca. Totodată, datorăm succesul colegilor noștri, care ne sprijină zi de zi în promovarea valorilor NTT DATA Romania.

Cum și-a construit compania dumneavoastră brandul de angajator până acum și ce obiective își propune în acest sens pentru viitor?

Diana Stanese: Compania noastră desfăşoară constant diverse acțiuni pentru a oferi cele mai bune condiții de desfășurare a activității pentru angajați. Se acordă o atenție permanentă în a oferi un pachet divers de beneficii care asigură confort atât în timpul programului de lucru cât și în timpul liber (spații de birouri moderne și ergonomice, spații de relaxare și jocuri, program de lucru flexibil, evenimente lunare, diverse discounturi). Suntem preocupați permanent de dezvoltarea profesională și personală a colegilor. Desfăşurăm constant programe de traininguri, obținere de certificări, specializări și susținem prezența la evenimente de tehnologie, sportive sau cu implicări sociale. Evenimentele interne dedicate echipei sunt extrem de apreciate și au devenit un punct de reper în comunitatea locală (Christmas Party, Ziua companiei in aer liber).

„You are the future”, una dintre campanile de comunicare ale NTT DATA Romania, are la bază respectul pe care îl purtăm propriei noastre echipe și promovează performanța fiecaruia dintre noi. Campania „You are the future” s-a născut din dorința noastră de a aduce în prim plan componenta umană, competențele și aptitudinile datorită cărora, indiferent de domeniu și industrie, fac diferența și aduc plus valoare societății în care activăm.

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *