Cei mai buni 100 Angajatori. EY, proiectele care fac lumea să funcționeze mai bine

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajați în 150 de țări. Cei peste 800 de angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale.

„Perspectivele și serviciile de calitate pe care le oferim contribuie la construirea încrederii în piețele de capital și în economia locală. Dezvoltăm lideri remarcabili, care îndeplinesc promisiunea noastră în rândul tuturor clienților și partenerilor noștri. În acest sens, jucăm un rol esențial în construirea unui mediu de business mai bun pentru angajații, clienții și comunitățile noastre“, arată Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader.

Planuri și realizări

Ultimul an a fost plin de provocări, dar și „unul dintre cei mai buni de până acum din perspectiva resurselor umane“. Astfel, departamentul de HR al EY a implementat cu succes o serie de proicte care au darul de a obține o mai mare implicare a angajaților, de a recompensa performanța și de a crea un mediu de lucru și mai plăcut.

„Am implementat un program de predictive analytics care oferă managerilor vizibilitate în timp real asupra intereselor și climatului din echipele lor, care a contribuit major la o creștere de engagement de 6 puncte față de anul trecut. De asemenea, un program de peer recognition care dă posibilitatea oricăruia dintre noi să își manifeste recunoștința față de un alt coleg sau colegă ce manifestă valorile pe care le apreciem: curajul de a participa cu idei noi, respect, spirit de echipă, entuziam, integritate“, detaliază Andreea Mihnea.

O listă lungă de alte proiecte, cum ar fi EY Badges, care presupune dezvoltarea de competențe, cele legate de talent management sau lansarea GigNow, o platformă de interacțiune care extinde baza de talente către contractori sau freelanceri în cadrul EY, vin să completeze un tablou complex.

Pe lângă toate aceste elemente, departamentul de HR acordă o atenție deosebită procesului de recrutare și selecție, gestionând mai multe proiecte inovatoare pentru piața românească. Atentă la provocările prezentului, EY România dezvoltă de mai mult timp linii de business dedicate tehnologiei.

„Printre obiectivele noastre de employer branding se află, pe mai departe, promovarea mai puternică a brandului de Tech, deoarece suntem firma de servicii profesionale cu cea mai mare echipă de tech care se ocupă de RPA, data analytics și data warehouse“, susține Andreea Mihnea.

Astfel, compania promite celor din zona de tehnologie că, pe lângă beneficiile obișnuite, își vor putea rotunji experiența tehnică cu cea de consultanță, „într-un mediu mult mai dinamic și divers decât într-o firmă de IT“.

Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader

Ne propunem să atragem oameni cărora le place să fie antreprenori într-o firmă multinațională, care apreciază munca de calitate și oamenii frumoși și competenți din jurul lor.

Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader
Locul XXI – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *