Cei mai buni 100 Angajatori. DRÄXLMAIER România, mereu inovativi și focusați pe dezvoltarea angajaților

Inovațiile DRÄXLMAIER Group conturează caracterul automobilelor premium din întreaga lume. Fondată în Germania în 1958, compania are acum peste 70.000 de angajați în 60 de locații aflate în peste 20 de țări.

Prima fabrică din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat apoi cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov – România devenind, astfel, cu aproximativ 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului.

„DRÄXLMAIER este o companie de familie, fapt care definește puternic cultura organizațională. Focusul nostru este pe angajați, ei sunt cei care pot oferi cea mai mare valoare companiei“, spune Paul Pătrașcu, directorul de Resurse Umane al DRÄXLMAIER Group pentru Europa de Sud-Est, cu mențiunea că important pentru companie este ca fiecare angajat să se afle pe postul care i se potrivește cel mai bine.

În acest scop, compania pune mare accent pe comunicare și pe dezvoltarea profesională a salariaților. „Cei care se remarcă prin performanțe deosebite au oportunități excepționale de dezvoltare a carierei în cadrul organizației, având acces la colaborări internaționale și interdepartamentale la nivel de grup“, spune Paul Pătrașcu.

Potrivit acestuia, divizia de training lucrează îndeaproape cu managerii pentru a crea și implementa cursuri de formare personalizate. În ceea ce privește procesul de recrutare, compania și-a format o echipă dedicată de recrutori bine pregătiți. Acestora le vine în ajutor și brandul DRÄXLMAIER care este puternic recunoscut în piața forței de muncă, reușind astfel să atragă candidați valoroși.

„Întregul proces de recrutare este complet digitalizat – de la deschiderea rolului, până la angajarea candidatului. Toate procesele sunt transparente și guvernate de politica feedbackului. Echipa de recrutare este specializată în interviuri bazate pe competențe, care facilitează o evaluare de top a candidaților“, menționează Paul Pătrașcu.

Cu toate acestea piața locală a devenit foarte competitivă odată cu dezvoltarea sectoarelor automotive și IT de pe plan local, astfel chiar și DRÄXLMAIER întâmpină dificultăți în identificarea unor specialiști cu competențe extrem de specializate. Tocmai de aceea, compania se focusează acum pe Talent Development, așa cum dezvăluie Paul Pătrașcu.

În acest scop, compania are încheiate mai multe parteneriate cu universitățile de top de pe plan local. Mai mult, DRÄXLMAIER investește susținut în regiunile în care este prezent prin programe de responsabilitate socială, fiind nu doar un important angajator, ci și un partener de încredere al comunităților.

Paul Pătrașcu, Director Resurse Umane Europa de Sud-Est, DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group este o companie cu o istorie de peste 20 de ani în România, timp în care a dovedit că este un angajator de încredere care asigură stabilitate și oportunități de dezvoltare angajaților săi.

Paul Pătrașcu, Director Resurse Umane Europa de Sud-Est, DRÄXLMAIER Group
Locul XXII – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Un comentariu la „Cei mai buni 100 Angajatori. DRÄXLMAIER România, mereu inovativi și focusați pe dezvoltarea angajaților”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *