Cei mai buni 100 Angajatori. Carrefour România – Atenți la ceea ce contează

Retailerul francez Carrefour, cel mai mare grup european de distribuție, are o istorie îndelungată pe piața din România, primul magazin fiind deschis în anul 2001, la București.

De altfel, Carrefour a fost primul retailer care a adus conceptul de hipermarket în România, punând astfel bazele pieței de retail „under one roof“.

În prezent, Grupul Carrefour este unul dintre cei mai mari angajatori de pe piața românească, numărul salariaților ajungând la 18.000 de persoane.

S-a ajuns aici datorită planurilor susținute de extindere, care au făcut din Carrefour unul dintre cele mai cunoscute branduri pentru români. Astfel, cele 35 de hipermarketuri și peste 300 de magazine din portofoliu asigură retailerului o solidă prezență pe tot teritoriul României.

O asemenea expansiune a trebuit susținută printrun efort substanțial al departamentului de resurse umane, care, pentru a găsi candidați potriviți, a trebuit să inoveze permanent.

Cel mai bun exemplu este lansarea în cursul anului trecut a primului chatbot al magazinului, disponibil 24/24. Parte din campaniile de brand de angajator „Lumea Carrefour“, opțiunea disponibilă în aplicația Facebook Messenger este un instrument util de recrutare în mediul online.

Acesta oferă utilizatorilor posibilitatea căutării unui job în interiorul companiei cu asistență pe tot parcursul procesului de aplicare, dar și informații despre magazinele Carrefour din proximitate. În plus, funcționează ca platformă de feedback, în interacțiunea dintre utilizatori și companie.

O strategie coerentă

Atenția pentru tot ceea ce înseamnă brand de angajator este una dintre prioritățile companiei. Astfel, pe lângă partea de recrutare, se pune un accent deosebit pe tot ceea ce înseamnă retenție și fidelizare.

Meritele angajaților sunt recunoscute, iar performanțele sunt răsplătite pe măsură. De altfel, compania promovează și mediatizează angajații dedicați și fideli, care au pus de-a lungul anilor umărul la ceea ce a devenit astăzi Carrefour.

O altă preocupare majoră a departamentului de resurse umane este să facă față provocărilor aduse de digitalizare și inovație tehnologică, cu atât mai mult cu cât aceasta este chiar o direcție prioritară de dezvoltare în companie. Respectul pentru oameni, atât clienți cât și angajați, se vede și în modul în care compania promovează produsele autohtone.

Carrefour susține comunitățile în care activează, un exemplu fiind Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul promovează și susține producătorii agricoli români și, în același timp, oferă clienților Carrefour accesul la produse de cea mai bună calitate.

Locul XXX – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *