Cei mai buni 100 Angajatori. BAT pune baza pe România

“Dezvoltarea echipei din România a British American Tobacco a avut în ultimul an un ritm accelerat și am reușit să aducem alături de noi oameni talentați și asta într-un timp foarte scurt“, spune Claudia Clark, director de HR Aria Europa Centrală și de Sud în cadrul British American Tobacco.

Creșterea numărului de personal s-a datorat atât transformării British American Tobacco România în centru regional pentru încă 9 țări din regiune, cât și dezvoltării portofoliului de produse către zona de multicategory.

Astfel, echipa de la București a BAT România a crescut cu circa 50%, de la 200 de persoane la aproape 300 de angajați. Per total, compania a ajuns astfel la un număr de circa 900 de salariați, cea mai mare parte a echipei regăsindu-se la fabrica de țigări de la Ploiești, deținută de cel mai mare producător de țigări.

Datorită dezvoltării continue BAT România a ajuns unul dintre cei mai buni angajatori, precum și al doilea cel mai mare contribuabil Ia bugetul de stat al României.

„La BAT, ne mândrim cu diversitatea oamenilor noștri, culturală și profesională, pentru că afacerea se dezvoltă datorită ideilor și experienței vaste a acestora“, mai spune Claudia Clark.

Cea mai mare provocare pentru departamentul pe care îl conduce constă în coordonarea programelor într-un mod global, dar în același timp adaptate specificului local, având în vedere aria regională de zece piețe, în care există nu mai puțin de opt monede naționale, trei fabrici și șapte sindicate ale angajaților.

Locul XXVIII – Cei mai buni 100 Angajatori din Economie

Claudia Clark, director de HR Aria Europa Centrală și de Sud BAT

Care sunt realizările din ultimul an ale departamentului pe care îl coordonați?

Claudia Clark: Dezvoltarea echipei din România a British American Tobacco a avut în ultimul an un ritm accelerat și am reușit să aducem alături de noi oameni talentați și asta într-un timp foarte scurt. Odată cu transformarea BAT Romania într-un centru regional pentru alte 9 țări și cu dezvoltarea portofoliului de produse către zona de multicategory, echipa din București a crescut cu circa 50%, de la 200 de oameni la aproape 300, reunind circa 20 nationalități.

Cum ați caracteriza cultura organizațională a companiei dumneavoastră?

Claudia Clark: La BAT, ne mândrim cu diversitatea oamenilor noștri, culturală si profesională, pentru că afacerea se dezvoltă datorită ideilor și experienței vaste a acestora.

La nivel global, dezvoltăm politici pentru asigurarea bunăstării angajaților noștri, precum programul Parents@BAT, care sprijină noii părinți în găsirea unui echilibru adecvat între viața de familie și cea profesională. Sau programul Your Voice, prin care aflăm percepția colegilor despre mediul de lucru, despre rolul fiecăruia în cadrul strategiei de business și căutăm permanent soluții de îmbunătățire a mediului de lucru“ 

Care credeți sunt cele mai mari provocări la care trebuie să facă față departamentul pe care îl coordonați?

Claudia Clark: Constă în coordonarea programelor într-un mod global, dar în același timp adaptate specificului local, având în vedere aria regională de zece piețe, în care există nu mai puțin de opt monede naționale, trei fabrici și șapte sindicate ale angajaților.

Aria noastra înseamnă 10 piețe (dintre care patru în Uniunea Europeană); avem opt monede naționale, trei fabrici și șapte sindicate ale angajaților. Cea mai mare provocare pentru noi este să coordonam procesele de HR într-un mod global, însă adaptat la specificul local și să fim eficienți în cele 10 piețe total diferite.

Cum și-a construit compania dumneavoastră brandul de angajator până acum și ce obiective își propune în acest sens pentru viitor?

Claudia Clark: Focusul nostru în ultimele luni a fost pe atragerea tinerilor în roluri de Global Graduate sau interni, astfel că am creat campania “Job Translator” prin care le spunem studenților și absolvenților, în limbaj simplu și concret, ce anume vor face, cu ce provocări se vor întâlni și ce vor învăța în timpul petrecut în cadrul BAT.

Acest articol a apărut în anuarul „Cei mai buni 100 ANGAJATORI din economie”, lansat în iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *