Cei 18 miniștri ai Guvernului Cîțu au primit avize favorabile

Audierile miniştrilor Guvernului Florin Cîţu în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului s-au încheiat, toate propunerile coaliției PNL-USR Plus-UDMR primind aviz favorabil.

Ce s-a întâmplat la audieri:

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, a primit aviz favorabil, membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi cei din Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital de la Senat au avizând mandatul cu 20 voturi pentru și 12 împotrivă.

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a afirmat la audieri că schema de ajutor pentru producătorii străini de film a “moştenit-o”, a găsit-o la un institut de prognoză din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), “cu 200 şi ceva de milioane de lei pe hârtie, dar cu conturile goale”. Bogdan Gheorghiu a mai susţinut că Institutul Cultural Român (ICR) trebuie reformat, întrucât “şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat”, devenind “o sursă de sinecuri”. Bogdan Gheorghiu a fost avizat cu 13 voturi “pentru” şi 6 “împotrivă”.

Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar, dar Guvernul nu îşi propune să dea afară angajaţi din sistemul public, a declarat ministrul propus pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul audierilor. Aceasta a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor patru comisii de specialitate au validat nominalizarea Ralucăi Turcan cu 24 de voturi “pentru” şi cu 16 voturi “împotriva”.

Ministrul propus la Sănătate, Vlad Voiculescu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunind 20 de voturi favorabile.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Transporturilor, Cătălin Drulă, a primit aviz favorabil, fiind validat cu 18 voturi “pentru” şi 13 “împotrivă”.

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate pentru preluarea funcţiei de ministru al Educaţiei, a declarat că, în perioada în care va deţine acest portofoliu, “va fi cu mandatul pe masă”. Câmpeanu a înregistrat 20 de voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă” şi două abţineri.

Ministrul propus al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, întrebat dacă sunt necesare noi restricţii în perioada sărbătorilor de iarnă, că România trebuie să se uite cu mare atenţie la ce se întâmplă în Marea Britanie.

Cristian Ghinea: Putem avea o decadă astrală a dezvoltării

Ministrul desemnat pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că, până în 2029, toate programele se decid în primăvară, astfel că “putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România”. Cristian Ghinea, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Cristian Ghinea pentru portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 16 voturi pentru şi 5 împotrivă.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit aviz favorabil.  Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Adrian Oros pentru portofoliul de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 19 voturi pentru şi 12 împotrivă.

Ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 26 de voturi ”pentru”, 16 ”împotrivă” şi nicio abţinere.

Ministrul propus pentru Tineret şi Sport, Eduard Novak, a afirmat, miercuri, în cadrul audierilor de către Comisiile reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că nu şi-a dorit niciodată să ajungă un politician, ci doar să fie un exemplu pentru alte generaţii din postura de campion olimpic. Acesta a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. La finalul audierilor, Novak a primit 17 voturi pentru şi un vot împotrivă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament. El a primit 31 de voturi “pentru” şi 18 “împotrivă”.

Ministrul propus pentru portofoliul Justiţie, Stelian Ion, a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului. El a declarat că nu va “abuza” de funcţie “pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor”.

Sursa: Agerpres.ro

Florin Cîțu, pregătit pentru guvernare: „Mâine seară pornim la lucru”

2 comentarii la „Cei 18 miniștri ai Guvernului Cîțu au primit avize favorabile”

  1. Pingback: Florin Cîţu: Ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României - Banii.Net

  2. Pingback: Florin Cîţu: Ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României - My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *