Cătălin Drulă, după semnarea contractului de proiectare a Autostrăzii Unirii: Moldova a aşteptat suficient ca să aibă drumuri moderne

  • de
  • 2 min read

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat pe Facebook că au fost semnate contractele de proiectare a Autostrăzii Unirii pentru reabilitarea podului peste braţul Borcea.

“S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni. Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos şi Leţcani. Moldova a aşteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât şi A7 sunt priorităţi şi facem toate eforturile împreună cu echipa din minister şi CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem şi ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanţare din PNRR”, a scris Cătălin Drulă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat și contractul pentru reabilitarea podului de la Feteşti, peste braţul Borcea al Dunării, a mai arătat ministrul.
“Podul peste Dunăre de la Feteşti este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele şi viaducte de acces), care traversează brațul Borcea al fluviului Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează regiunile Dobrogea şi Muntenia”, a mai spus Cătălin Drulă.

Citește și:
Klaus Iohannis: Avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate

Cum și-au ajutat alte țări din UE afacerile și populația în pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *