Cancelarul Olaf Scholz, declarație șocantă: Discuțiile cu Putin, “întotdeauna pe un ton prietenesc”

  • de
  • 2 min read

Cancelarul Olaf Scholz susține că discuțiile sale telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin s-au purtat “întotdeauna pe un ton prietenesc”, chiar după invazia Rusiei în Ucraina.

În cadrul unei emisiuni de la postul public de radio Deutschlandfunk, care potrivit Reuters urmează să fie difuzată duminică, Scholz susține că dialogurile sale cu Putin au fost amicale inclusiv când punctele lor de vedere erau diferite.

Olaf Scholz a arătat că în convorbirile recente a observat o evoluţie din partea liderului de la Kremlin, însă nu o schimbare de mare anvergură. Acesta a discutat telefonic cu Putin marţi, pentru prima oară după câteva luni. Potrivit Berlinului, convorbirea a durat 90 de minute, iar cancelarul a insistat că trebuie găsită cât mai rapid o soluţie diplomatică la războiul din Ucraina. El a afirmat că ar trebui incluse încetarea focului, retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean şi respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Guvernul german face multe pentru înarmarea Ucrainei, a mai declarat Scholz în interviu, susţinând că tocmai armele furnizate de Germania au fost cele care “au avut efect şi au făcut posibile succesele, succesele actuale înregistrate de Ucraina”. De aceea “are sens pentru noi să continuăm acolo”, ar fi mai declarat el.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și:

Reforma statului sau reinventarea statului?

Legile Justiției promovate de Cătălin Predoiu primesc o serie de recomandări de la Consiliul Europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *