Banii.net a lansat cea de-a doua ediție a anuarului “100 Cei mai buni Antreprenori”

Portalul de business banii.net, care face parte din portofoliul Brand Media Production, şi publicația Business Review au lansat luni seara, 10 Februarie, cea de-a doua ediție a anuarului “100 Cei mai buni Antreprenori” în cadrul Galei Antreprenoriatului Românesc, eveniment organizat la Sheraton Bucharest Hotel.

La evenimentul de lansare au participat numeroşi antreprenori de top din România, lideri pe piețele în care activează.

“O economie solidă este cea în care antreprenorii dezvoltă businessuri puternice. Aceștia sunt adevărații performeri ai economiei, cei care își asumă riscuri, realizează investiții, oferă locuri de muncă și plătesc taxe și impozite. Totodată, ei sunt adevărate repere pentru tinerii care vor să-și dezvolte spiritul antreprenorial”, declară Ciprian Mailat, managing director Brand Media Production.

Noutatea ediției din acest an este împărțirea antreprenorilor pe sectoare de activitate. Jurnaliştii banii.net au luat această decizie pentru a oferi o informație mai bine structurată și pentru a marca liderii fiecărui domeniu.

Astfel, antreprenorii au fost punctați în funcție de cinci criterii, fiecare primind note între 1 și 5. S-a ținut cont de notoritate, atât a antreprenorului cât și a businessului dezvoltat, de valoarea afacerii și de evoluția acesteia din punct de vedere al profitului și a cifrei de afaceri. Totodată, a contat numărul de angajați și implicarea socială.

Cum arată clasamentul

Primul loc al clasamentului, cu 22 de puncte, este ocupat de Daniel Dines, fondator și CEO al UiPath, primul unicorn românesc, care a ajuns să fie evaluat anul trecut la nu mai puțin de 7 miliarde de dolari.

Pe următoarele trei locuri, la egalitate de puncte (21), se află doamna Anca Vlad, fondatoare şi preşedinte al Fildas-Catena, Dragoș și Adrian Pavăl, care controlează Dedeman, liderul pieței de bricolaj și una dintre cele mai valoroase companii antreprenoriale de pe piața locală, și Iulian Stanciu, antreprenorul care a revoluționat comerțul online din România.

Locul 5 în clasament, cu 19 puncte, le revine antreprenorilor Gruia Stoica și Vasile Didilă, care au dezvoltat grupul Grampet – GFR, unul dintre cei mai importanți transportatori de marfă pe calea ferată din regiune.

Cu un cumul de 18 puncte, următoarele trei locuri sunt ocupate de Florin și Măriuca Talpeș, fondatorii Bitdefender, unul dintre brandurile de top de pe piața mondială a tehnologiei, Adrian și Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, care dețin FAN Courier, liderul pieței de curierat din România, și Nawaf Salameh, fondator și președinte al grupului Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe piața locală.

Pe locurile 9 și 10 a celor mai importanți antreprenori se află Dan Șucu, fondatorul Mobexpert, și Dan Ostahie, care deține brandurile Altex și Media Galaxy.

Anuarul va fi disponibil în rețeaua InMedia începând cu săptămâna viitoare.

Despre Brand Media Production

Brand Media Production este o companie care şi-a propus să aducă valoare adăugată industriei media din România lansând produse noi și atractive în domeniul dezvoltării culturii economice și nu numai. Pe lângă divizia online care gestionează site-urile Banii.net, TopAntreprenori.ro, EnergyHub.ro și PiataPresei.ro, Brand Media Production dezvoltă produse cu valoare adăugată mare precum Top 100 – Cei mai buni Antreprenori, 100 Cei mai buni Angajatori din Economie, dar și producții video de o înaltă calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.