AFM: Încă 400 de milioane de lei pentru programele Rabla Plus și Rabla Clasic

  • de
  • 2 min read

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că bugetele programelor Rabla Plus și Rabla Clasic vor fi suplimentate cu câte 200 de milioane de lei. Banii vor fi alocați primului program începând cu 21 august 2021, în timp ce pentru Rabla Clasic suma va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021.

În cadrul Programului Rabla Clasic valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, sunt de 1.500 de lei – pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou.

AFM acordă în Programul Rabla Plus două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Persoanele care renunţă la o maşină veche, poluantă, şi achiziţionează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Citește și:

S-au deblocat plățile pentru Măsura 2 – Granturi de capital de lucru

Studiile actuariale, tot mai căutate pentru locuri de muncă bine plătite

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *