Adrian Câciu anunță încasări mai mari cu 31% față de luna ianuarie 2021

  • de
  • 2 min read

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, susține că în luna ianuarie încasările la bugetul de stat sunt mai mari cu 31% faţă de aceeași lună a anului 2021. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței de guvern.

“În luna ianuarie avem încasări mai mari cu 31% faţă de luna ianuarie 2021, un plus în sumă netă de 7 miliarde de lei. Dincolo de elementele de colectare care să fie făcute în mod curat, dacă vreţi şi fără a afecta mediul economic deja afectat, adică a colecta în mod raţional şi rezonabil ceea ce este de colectat pentru statul român, pe bugetul de stat avem plus de 45%. Aşteptăm acum, evident, nu putem să anunţăm dacă am închis luna pe excedent. Acesta este orizontul pe care îl avem”, a declarat Adrian Câciu.

Conformarea voluntară ar fi explicația acestui fenomen, susține ministrul Finanțelor.

“Deja se simte această conformare voluntară, în sensul în care încasările încep să vină şi din zona în care până acum nu aveam oarecum o conectare recurentă. Pot să vă spun că în ceea ce priveşte rambursările de TVA suntem la zi, deci chiar dacă avem perspectiva unui uşor excedent pe luna ianuarie, să spun aşa, facturile sunt plătite la zi. Şi, referitor la alte aspecte, da, dividendele şi încasările din dividende încep să se simtă. Am mai spus-o, am reuşit să încasăm şi dividendele CEC, dar şi de la alte companii, încasările din redevenţe, încasările din taxa pe gaze, din OG 7 pe 2013”, a mai spus Adrian Câciu.

Citește și:

A început recensământul: Cei care aleg varianta online primesc o zi liberă

Mulți tineri abandonează școala înainte de a ajunge pe piața muncii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.